joi, 23 decembrie 2010

Cel mai mare brad plutitor de Craciun

Mii de brazilieni si vizitatori s-au adunat pe 5 decembrie in Rio de Janeiro, la Rodrigo de Freitas, pentru a asista laaprinderea celui mai mare brad de Craciun plutitor din lume. 

Peste trei milioane de beculete au fost instalate in brad in acest an. 

Gigantul copac, sustinut de o structura metalica masiva, are o inaltime de 85 de metri si a fost desemnat de Guinness World Records, anul trecut, drept cel mai inalt astfel de pom de Craciun din lume, insa in acest an, minunatia s-a inaltat cu inca 10 metri. 

Bradul este divizat in 15 etaje luminate, iar in acest an organizatorii au adaugat un numar mai mare de reflectoare, ornamente luminate si beculete, fata de Craciunul trecut. 

Inainte de aprinderea simultana a tuturor luminilor, eveniment ce a avut loc duminica, locuitorii orasului si turistii care s-au aliniat de-a lungul malului apei, au putut sa vada un spectacol incredibil de artificii, care a fost precedat de numeroase show-uri ale trupelor locale de muzica. 

Malul lacului Rodrigo de Freitas este probabil cel mai popular loc din Rio in care te poti bucura de o plimbare linistita si, mai mult, este foarte aproape de cartiere precum Copacabana, Ipanema si Leblon, in care se gasesc cele mai bune plaje ale orasului. 

Bradul de Craciun, care este amplasat in fiecare luna decembrie pe lac, va sta aprins in fiecare seara pana pe 6 ianuarie, cand autoritatile vor incepe demontarea acestuia. 

1 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu