vineri, 31 decembrie 2010

Recorduri

10 recorduri stabilite de Crăciun

23
12
10

De la cel mai maire pahar, la cea mai mare friptură de pui şi multe altele asemena, nici perioada Crăciunului nu este monotonă pentru cei care vor să bată recorduri.

Doar că Moşul vine cu recorduri tematice, cum ar fi cele mai multe scrisori, cel mai mare brad sau cea mai mare figurină de paie şi, fireşte, cei mai mulţi Moşi Crăciuni.

Pentru că tot ne aflăm de sărbători, la capitolul excese ne-am gândit să ne delectăm doar cu cele mai interesante recorduri de Crăciun, recompensate de Cartea Recordurilor, din care nici noi nu lipsim.

1. Cel mai scump brad de Crăciun din lume se află, cum altfel, într-un hotel de luv din Abu Dhabi şi a fost împodobit în acest an în aşteptarea unui Moş bogat. Valoarea ornamentelor depăşeşte 11 milioane de dolari, fiind împodobit, printre multe altele, cu 181 obiecte cu diamante, perle, smaralde, safire şi alte pietre preţioase.

2. Obiceiul de a trimite scrisori spre Laponia nu este deloc demodat. Mai mult, unii nu îl lasă pe Moş să se odihnească deloc, cum s-a întâmplat în 2006, când, la un oficiu poştal din Canada au fost primite cele mai multe scrisori adresate lui Moş Crăciun. Peste un milion de scrisori şi 44.166 de mesaje trimise prin e-mail, în 11 limbi, inclusiv Braille, au fost recepţionate de peste cei 11.000 de voluntari, care au ajutat la sortarea acestora.

3. Astăzi, colindătorii se organizează în cete tot mai mici, din raţiuni financiare poate. Dar cum ar fi să deschizi uşa şi să vezi 7.514 de colindători care îţi cântă "O, ce veste minunată" în noaptea de Crăciun?
Recordul a fost stabilit de un cor de colindători fdin Carolina de Sud, care a luat-o din uşă în uşă pe 3 decembrie 2004.

4. Cel mai înalt brad de Crăciun nu a fost ridicat în New York, nici în Praga sau în vreo altă mare piaţă de Crăciun, ci în Mexic. Anul trecut, lcuitorii din Ciudad de Mexico au reuşit să înalţe şi să decoreze un brad de 110,35 metri înălţime, un diametru de 35 de metri, ce cântărea nu mai puţin de 330 de tone.
Astfel, mexicanii au doborât recordul stabilit de brazilieni care s-au mândrit doi ani la rând cu un pom de Crăciun de 110,11 metri.

5. Ce s-ar întâmpla dacă locuitorii ar rămâne în criză de brazi de Crăciun? Americanii, de exemplu, ar apela la Erin Lavoie, un redutabil tăietor, care a reuşit în 2008 să taie 27 de brazi în doar 2 minute. În felul ăsta, în 60 de milioane de ore, toţi americanii ar împodobi bradul în nopatea de craciun
6. În Cartea Recordurilor şi noi ocupăm un loc de cinste, datorită primarului Sorin Oprescu, când, în 2008, 3.939 de Moşi Crăciuni au ieşit în stradă să împartă cadouri bucureştenilor. Aceştia au reuşit să-i întreacă şi pe taiwanezi, care au strâns în anul 2003 numai 3.618 Moşi.

7. La atâţia "cei mai mai" brazi de Crăciuni nu avea cum să lipsească ornamentele pe măsură. Aşadar, cel mai mare înger de Crăciun a fost realizat pentru Sărbătorile din 2000 şi a împodobit Bulevardul Alfonso Reyes din New Mexico. Materia primă folosită la producerea figurinei a măsurat 5,57 metri în înălţime şi 2,44 în lăţime iar sticle de bere vreo 2.945.

8. În Suedia, în fiecare an, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului, locuitorii din Gävle, construiesc cel mai mare ţap din paie din lume. Cu o înălţime de 13 metri, 7 metri lungime şi 3 tone, acesta a fost cel mai mare ţap din lume ridicat de Crăciun.

9. Şi la capitolul muzică de Crăciun s-a stabilit un record mondial: melodia "White Christmas" cântată de Bing Crosby în 1942 s-a vândut în peste 50.000.000 de exemplare. Piesa este şi în zilele noastre preluată de artişti celebri şi se bucură de acelaşi succes de peste 60 de ani.

10. În afară de cadorui şi colinde, felicitările ocupă un loc de cinste în tradiţiile de Crăciun. La o licitaţie din Marea Britanie a fost vândută cea mai scumpă carte poştală: 25.000 de euro. Felicitarea din 1843 a fost trimisă de savantul englez Sir Henry Cole bunicului său.


Sursa: 10 recorduri stabilite de Crăciun : Timp Liber : Unica 

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu