sâmbătă, 25 decembrie 2010

10 legi ciudate

Iata acum o alta colectie de legi ciudate in lume:
1. Pe valuri. In provincia germana Meklenburg-Vorpommern, exista o lege care vizeaza podurile suspendate, acele poduri legate cu sfori care se balanseaza. Un paragraf al acestei legi reglementeaza modul in care trebuie sa se circule, pe o asemenea constructie. Se specifica, printre altele, ca este interzis marsul unor grupuri numeroase de oameni. Ciudat este ca, in aceasta regiune, nu exista nici un astfel de pod.
2. Sarutul fatal. In Franta, este interzis cuplurilor sarutul pe peronul garii. In argumentatia acestei legi sta faptul ca multe cupluri imbratisate au fost lovite de trenuri care soseau in gara.
3. Nu poti sa mori fara rezervare. In septembrie 2000, oraselul francez Le Lavandu, de pe Riviera Franceza, a interzis cetatenilor sa moara, fara o rezervare prealabila a unui loc in cimitirul local. Absurda prvedere a fost justificata cu faptul ca cimitirul a ramasa fara locuri, iar sustinatorii natalitatii s-au opus construirii unuia nou.
4. Cenzura frantuzeasca. Proprietarilor de porci din Franta le este interzis sa-si boteze animalele cu numele de “Napoleon”.
5. Traditii stricte. Marea Britanie interzice celor care trimit scrisori sau carti postale sa lipeasca timbrele cu figura reginei Elisabeta, cu capul in jos. Incalcarea acestei prevederi este considerata delict, asemanator cu inalta tradare.
6. Intrebari pudice. Multe dintre cele mai absurde legi americane dateaza din perioada puritanismului. Astfel, in Cleveland, femeilor le este inca interzisa purtarea pantofilor de lac. Motivul este ca barbatii ar putea sa se uite la pantofi si sa vada reflectia lenjeriei intime.
7.Cu pistolul in biserica. Vizitatorii bisericilor, din statul americam Main, pot sa uite de orice, dar nu-si pot uita armele. Acestea sunt indispensabile in casa Domnului. De ce? In caz ca, indienii impiedica desfasurarea slujbei…
8. Atentie umbrele! In localitatea Montgomery din SUA, este interzisa deschiderea unei umbrele in plina strada. Aceasta prevedere dateaza din vremea saretelor trase de cai. Atunci, se considera ca, deschiderea brusca a unei umbrele, poate speria calul care tracteaza caruta.
9. Amenzi cu chipiu. In Marea Britanie, amenzile pentru parcare neregulamentara sunt valabile numai daca politistul poarta cascheta, atunci cand pune hartia cu amenda pe partea din fata a automobilului. Daca arsita este insuportabila, politisti isi pot da cascheta jos. Insa, atunci cand pun talonul de amenda pe masina, trebuie sa fie echipati complet. Aceasta este conditia pentru legalitatea amenzii.
10. Cactusi penali. Cine taie un cactus, in Arizona, este pasibil de a fi pedepsit cu 25 de ani de inchisoare. Legea a intrat in vigoare pentru ca multi locuitori ai statului isi petreceau timpul liber luand la tinta cactusii.

1 ciocoleti:

andreea spunea...

Unele sunt chiar absurde .

Trimiteți un comentariu