vineri, 31 decembrie 2010

Cum sa devi emo in 10 pasi simpli

Esti suparat/a ca ti-ai rupt unghia? Simti ca nu-ti gasesti stilul potrivit si esti in urma? Eziti intre manele si minimale? Ei bine, atunci este cazul sa devii EMO.

Invata cum sa spargi frontierele in doar 10 pasi simpli. Iata un ghid scurt si obiectiv despre cum sa devii o persoana unica si trendy:

1) Freza. Ca sa te remarce lumea, trebuie sa ti vada de la o posta unicitatea. Nu te teme si vopseste-te cu incredere in culori placute ca verde, albastru, roz sau de ce nu, alb metalizat. Doar esti rebel si trebuie sa te afirmi (sau sa ii demonstrezi unui cocos ca-virgula- creasta ta e mai colorata). Si ca totul sa fie cu adevarat emo, frezei nu trebuie sa-i lipseasca BRETONUL(este vital). Asimetric (si facut de zici ca e taiat de un orb cu un fierastrau electric si Parkinson), bretonul obligatoriu trebuie inecat in fixativ. Altfel isi pierde farmecul. Si mirosul. (Bonus tip: in final, parul ar trebui sa arate negru cu suvite, lins si nespalat. Scuteste-te de efort. Nu te mai spala. Natural e cel mai bine).

2) Hainele.(Key word: negru.) Partea buna e ca nu trebuie sa-ti iei haine sclipicioase si scumpe din mall. Partea proasta e ca, well, majoritatea cumparaturilor se vor face la raionul de copii(si acolo cu noroc).
Blugii/pantalonii de orice fel trebuie sa fie stramti. Lipiti de corp. O a doua piele, daca vrei. Neaparat negri pentru ca toata lumea stie ca negrul este culoarea suferintei, iar tu suferi. In partea de sus, maieuri si bluze cu 3, chiar 4 numere mai mici daca se poate( un plus de stil daca ai 1.50 si 70 de kg). Ca incaltaminte, nu te lua dupa toti amatorii. Remember, esti atat de unic incat nu numai ca iti iei conversi, dar ii iei si culoarea ta preferata si originala: negru. (Bonus tip: accesoriile ideale sunt insignele cu mesaje foarte patrunzatoare, ca"Emo". Si sa nu uitam de pierce-uri, unde dictonul "less is more" nu are ce cauta. De la urechi la limba, un kilogram de metal e oricand binevenit. De asemenea, ochelarii dreptunghiulari cu rama groasa neagra sunt un must-have, chiar daca nu suferi de miopie( vei suferi in curand pentru ca o sa vezi doar cu un ochi din cauza bretonului).

3) Muzica. Desigur ca au fost multe dezbateri in legatura cu genul de muzica pe care "emoistii" (adica tu si alti (ratati) oameni originali) il asculta. Unii zic ca e o combinatie intre punk si rock, altii zic ca e ceva nou si, ati ghicit, unic. Asa ca a aparut genul muzical emo pentru a-i multumi pe toti (si din astea: emocore, hardcore emo, soft emo, punk emo, manele emo). Si ca ciupercile dupa ploaie, si trupele aferente(nu le enumar, gugaluieste-le daca vrei). Ideea de baza e ca TU trebuie sa ai un mp3/iPod/megafon/pick-up pe care sa-l umpli pana la refuz cu muzica ta. Dat la maxim, in cateva saptamani volumul muzicii va face ravagii asupra urechii interne, dar nu asta conteaza. (Bonus tip: un adevarat emo isi va face si taieturi pe incheietura in timpul auditiilor).

4) Atitudinea. In fond, totul se rezuma la comportament. Fara asta, ai fi mediocru. Tine minte, emo vine de la emotional. Dar tu nu te opresti aici. Nu. Tu intruchipezi tristetea. Suferinta este al doilea prenume al tau. Pseudonimul este ura iar porecla- rebelul. Invatacel, trebuie sa te obisnuiesti cu aceste sentimente. Ura, suparare, amaraciune, chin, nemultumire, refuz...ce mai...esti atat de indurerat incat se intreaba lumea cum de mai traiesti. Si foarte important: tu esti singurul care sufera. Nimeni nu simte ce simti tu. Esti rejectat de societate si nimeni nu te intelege. Esti o enigma umblatoare. Un paradox pe doua picioare. (Bonus tip: fii UNIC, independent, sinucigas, anarhist si teribilist. Tu nu ai prieteni, dar in schimb traiesti pentru vizitele regulate pe la TNB in care sa-ti afisezi noua insigna. Sau poate doar iti face placere sa provoci atacuri de cord pensionarilor. Oricare ar fi cauza, EMO este stilul care te avantajeaza si te face original, just like everybody else).

5) The final touch. Degeaba esti EMO daca nu dai sfoara-n tara ca suferi, right? Slava Domnului ca s-a inventat hi5-ul. Si ca, fiind gratis, orice blonda cu poze facute in baie sau baietel cu cosuri si pectorali isi poate face un cont, devenind vedeta peste (poate) noapte. Asa ca, de ce sa nu profiti de aceasta minune dumnezeiasca si sa te faci remarcat? Pasii sunt simpli, nu-i mai insir aici. Tot ce trebuie sa retii sunt urmatoarele: alege un nume socant ( gen MiSeRabLeEmO Life <3 -- neaparat litere mici si mari alternate) si un profil cat mai negru, cu mici nuante roz, ca totusi nu esti goth, nu? De asemenea, pune poze in care se vede juma&#039; de converse prafuit si muuult par. Mergi la sigur, baga si o poza cu TNB pe fundal. Apoi, vinde-ti viata, demnitatea si respectul ramas pentru a cersi commenturi, promitand ca le vei returna. Bravo, invatacel, ai ajuns la jumatatea ghidului. Daca ai respectat tot ce scria mai sus, incepi sa arati si sa te porti ca un emo veritabil. Congrats!


6) - 10) Autorul si-a taiat venele prin spanzurare deoarece si-a dat seama ca nimeni nu-l iubeste. Trist. 

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu