duminică, 26 decembrie 2010

Cele mai ciudate festivaluri

La Tomatina, festivalul săritului peste bebeluşi, Hadaka Matsuri sau festivalul portocalelor se numără printre sărbătorile din lume care pot fi considerate ciudate ţinând cont de practicile care au loc în cadrul acestor evenimente.
În Bunol, Spania, aproximativ 40.000 de oameni se strâng în fiecare an şi se bat cu tone de roşii foarte coapte. “La Tomatina” are loc în ultima miercuri din august. Mii de turişti vin în fiecare an în Bunol special pentru acest eveniment.
Festivalul durează o săptămână şi a fost recunoscut oficial în 1952.
Pe lângă bătaia cu roşii, mai au loc evenimente precum parade, dansuri sau focuri de artificii.
În Anglia există un festival în care bărbaţii aleargă după o rolă de brânză pe vârful dealului Coopers, din Gloucestershire. Câştigătorul este premiat cu brânză.
Evenimentul, rostogolirea brânzei, are loc în ultima luni din mai.
Hadaka Matsuri, festivalul nudităţii, are loc în Japonia. În mai multe locuri din ţară zeci de japonezi sunt îmbrăcaţi în fundoshi, lenjerie intimă tradiţională şi aruncă noroi şi apă unii spre alţii, în cadrul unui ritual care simbolizează purificarea. În fiecare an, aproximativ 9.000 de bărbaţi participă la acest ritual al purificării.
În Kawasaki, Japonia, bărbaţi îmbrăcaţi în haine de femei cară un altar cu un falus în timpul festivalului Kanamara sau Utamaro. Acesta este un vechi festival al fertilităţii, iar scopul său este de a aduce armonie cuplurilor căsătorite. Cea mai mare sărbătoare a festivalului are loc în prima duminică din aprilie.
Începând din anul 1620, în Castrillo, Spania, are loc festivalul săritului peste bebeluşi. Bărbaţi deghizaţi în diavol sar peste bebeluşi întinşi pe stradă, pentru a-i purifica pe micuţi de păcate. Evenimentul este cunoscut ca El Colacho şi celebrează Sfântul Duh.
Festivalul portocalelor are loc în Ivrea, Italia, în fiecare an. Astfel, o bătaie cu portocale în care rezidenţii sunt îmbrăcaţi în costume medievale. Echipele de aruncători de portocale celebrează o mişcare populară ce a avut loc în 1266 împotriva tiraniei, când săracii au aruncat cu mâncare în stâpânii lor feudali.

1 ciocoleti:

andreea spunea...

Ciudata lume e pe pamant .

Trimiteți un comentariu