joi, 23 decembrie 2010

Secretul unui Craciun perfect

Fulgi mari de zapada iti ingroapa fruntea, cloptei de alama in acord de colind iti rasuna in in ureche. Sufletul ti-e plin de albul zapezii ce te duce cu gandul la El. Ciorapelul cu renii sta cuminte pe semineu si bradul incarcat iti zambeste complice. „Azi trebuie sa-l surpind”, iti zici tu cu nasul rosu de frig. „Va fi Craciunul nostru perfect, primul Craciun impreuna”. Mai sorbi o inghititura din ceaiul mirosind a iarna si te apuci sa asterni pe hartie ingredientele Craciunului perfect. „Ufff, de ce o intarzia atat?”, te intrebi tu, inciudata ca nu te poti concentra. 

- Bradutule, sterge-ti figura aia caraghioasa de pe chip, nu mai fi morocanos. Tu vei fi atractia serii si va trebui sa stralucesti. Esti primenit in haine de sarbatoare, stii doar ca te prind culoriile tari. 
Mai sorbi o inghititura din ceaiul fierbinte si incerci sa-ti aduni gandurile. Reteta perfecta pentru un Craciun perfect...of, de ce o fi asa de greu. Doar stii cat de mult iubesti Craciunul si stii cat de mult il iubesti pe el. Infrigurarea unui copil ce tocmai a aflat ca sub hartia bine infasurata de cadou sta ascunsa bicicleta mult visata de la Mosul. Da, asta ai simtit tu cand l-ai intalnit pe El. Si atunci? De ce trebuie sa-ti fie atat de greu sa asterni pe hartie cateva ganduri? 

Un tipat vesel de copil iti distrage atentia. Te indrepti iar spre fereastra si cu greu printre fulgii ce cad anevoie, observi cativa copii ce se bat cu bulgari de zapada in jurul unui omulet cu o tigaie in cap si un morcov in loc de nas. Rasetele lor iti incalzesc sufletul. Hainele ude nu le mai simt pe ei, obrajii lor rosii sunt pregatiti sa mai primeasca portii mari de nea, gandurile le sunt adunate in acel omulet caraghios ce le zambeste impaciutor. „Se pare ca el e arbitrul jocului”, iti spui tu fericita ca ai inteles regulile celor doua tabere de bulgari. 

Un latrat te trezeste din visare. Puppy, catelusul vostru drag roade constiincios papucul de plus. „Nu ai voie, nu ai voie, n-auzi!” ii spui tu, luandu-ti o figura serioasa. Puppy lasa vinovat capul in jos si cu coada intre picioare se retrage spre locul lui. Credea ca va castiga de data aceasta batalia. 
- Doar e Craciunul, nu? Ce conteaza un papuc in plus? Eu ce sa mai rod? iti explica 
patimas, in latraturi sacadate. 
- Of, ce ne facem noi cu tine, o sa umblam desculti in curand, ii spui tu in timp ce iti scoti papucul si il asezi ca pe un steag alb in cosuletul lui Puppy. Craciun fericit scumpule, stiu, pisicuta asta de pe papuc te intriga. Ia-o si smotocest-o bine, dar ai grija sa nu va raniti. 

Fericita ca ai facut o fapta buna, te intorci la treburile tale. Trebuie sa te gandesti cat de mult il iubesti si cat de dor iti este de el, doar asa vei putea sa asterni pe hartie ingrendientele Craciunului perfect. Timpul trece atat de greu, orele se incapataneaza sa ramana inzepezite pe ulita din fata portii. „Oare s-a dus sa imi cumpere cadoul” te intrebi tu ca sa te mai linistesti. „Dar nu s-a prins inca ca el e cadoul meu? Sa-l sun? Nu, mai bine mai astept, nu trebuie sa par nerabdatoare”. 

Un miros de scortisoara se strecoara pe fereastra ta. „Ce bune erau prajiturile mamei” iti zici adulmecand. „Le pregatea mereu pentru Mos Craciun...Da, prajituri cu scortisoara si lapte. Asta vroia mosul. Ce fericita eram ca putea sa le impart cu el. Trebuia sa imi fac provizii, se anunta o noapte lunga. Tot timpul saniuta lui oprea atat de tarziu la noi. Cat de furioasa eram ca adormeam inainte ca el sa vina. Lasa puiule, il vezi la anul, imi spunea mama ca sa ma impace. Prajituri cu scortisoara...uite un ingrendient perfect pentru Craciunul nostru.” Gandurile iti cad liber pe fruntea grizonata de ninsoare: 

- Prajituri cu scortisoara; 
- Zambet de copil; 
- Bicicleta mult asteptata; 
- Un catelus ce negociaza pentru un papuc de Craciun; 
- O lopata pentru orele inzepezite pe ulita; 
- Un bradut mofturos si incarcat; 
- Clopotei ce canta colinde; 
- Cantitati mari de dragoste si dor. 

„Ura”, iti spui tu fericita. „Am reusit!” Zambind, desenezi multe inimioare pe marginea hartiei, o impaturesti cu grija si o pui in ciorapelul rosu cu reni. Deodata se aude soneria: „Iubito, am ajuns” iti spune El din prag, incarcat de cadouri si vise. „Craciun fericit, iubitule” ii soptesti la ureche. „Stiu secretul unui Craciun perfect” ii spui si-l saruti cu drag.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu