joi, 23 decembrie 2010

Top 10 orase pentru un Revelion incendiar!

LOCUL 10: Tokyo

Bilet avion dus/intors: 1200 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 5 stele: 1000 Euro
Revelionul in Tokyo incepe pe 29 decembrie si se termina pe 4 ianuarie - o petrecere uriasa care pare sa nu se mai incheie vreodata! Strazile, restaurantele, cluburile, cafenelele metropolei sunt arhipline, cerul este plin de artificii, care nu numai ca il lumineaza dar inconjoara atmosfera si cu note muzicale. Poti sa savurezi preparate traditionale, precum Toshikoshi Soba (taiteii de Anul Nou) si sa asculti Clopotul de Noapte. Acesta suna de 108 ori in templele de peste tot din Japonia si indeparteaza simbolic spiritele rele ale anului ce vine. Pe 2 ianuarie poti sa vizitezi Palatul Imperial, care mai este deschis publicului numai de ziua imparatului.
poza revelion in tokyo

LOCUL 9: Sydney

Bilet avion dus/intors: 2000 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 5 stele: 1400 Euro
O data ce ai ajuns in Sydney, stii sigur ca vei fi printre primii care vor intra in 2011. Sydney este renumit pentru jocurile de artificii cu adevarat spectaculoase, acompaniate de muzica si explodand peste Harbour Bridge. Peste un million de oameni se aduna in portul Harbour pentru a asista la acest spectacol grandios si pentru a se integra apoi in petreceri uriase. Cele mai frumoase petreceri au loc pe vapoarele acostate in port, unde poti sa te bucuri de confortul unor mese gustoase numai in pantaloni scurti si slapi.
poza revelion in Sydney

LOCUL 8: Londra

Bilet avion dus/intors: 450 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 5 stele: 900 Euro
Mai aproape de noi, dupa numai cateva ore de zbor cu avionul, Londra ofera reduceri frumoase in perioada Revelionului, si imbie turistii spre o noapte grandioasa. Spectacolele de artificii sunt lansate de pe London Eye, roata uriasa, pana la 135 de metri inaltime, fiind observabile din orice punct al Londrei. Insa cele mai bune puncte de observatie sunt pe Westminster Bridge si pe malul nordic al Tamisei. Spectacolul incepe cand batranul Big Ben anunta miezul noptii si dureaza 15 minute. Pentru mai mult romantism, poti sa te bucuri de artificii si de pe un vapor care se plimba elegant pe Tamisa. Petrecerile sunt abundente peste tot, in cluburi, baruri, restaurante si pub-uri. Poti chiar sa te duci la teatru si sa sarbatoresti Revelionul cu actorii.
poza revelion in Londra

LOCUL 7: Barcelona

Bilet avion dus/intors: 500 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 5 stele: 800 Euro
Noche Vieja este petrecerea in stil spaniol dedicate Revelionului. Ai parte de petreceri dansante, de la salsa la flamenco, de concerte live, festivitatile se intend pe durata unei intregi saptamani. La miezul noptii, dupa fiecare din cele 12 batai ale ceasului, trebuie sa respecti traditia spaniola si sa mananci cate o boaba de strugure. Vechi, din timpul Imperiului Roman, acest obicei spune ca transmiti dulceata strugurilor fiecarei luni din Noul An. Daca stai pana pe 5 ianuarie, poti sa participi la Cabalgata de los Reyes Magos, Parada celor Trei Regi.
poza revelion in Barcelona

LOCUL 6: Paris

Bilet avion dus/intors: 400 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 5 stele: 2500 Euro
Cea mai scumpa capitala europeana, Parisul, se pregateste sa spuna Bonne Annee in cele mai diverse moduri. Astfel, poti sa ai parte de cele mai bune preparate culinare din lume la restaurante de cinci stele, sa petreci in cluburi moderne, sau sa ciocnesti un pahar de sampanie pe faimosul Champs-Elysees. Aici, in jurul orei 9 seara oamenii incep sa se adune pentru a admira cum, la miezul noptii, explodeaza Turnul Eiffel. Un alt punct fantastic de observatie este Sacre Coeur din Montmartre, care ofera peisaje spectaculoase cu un Paris mult mai luminat decat de obicei, in noaptea dintre ani.
poza Revelion in Paris

LOCUL 5: Venetia

Bilet avion dus/intors: 400 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 5 stele: 1600 Euro
La Festa di San Silvestro, urmata apoi de Il Capodanno sunt denumirile sarbatorilor care celebreaza ajunul (31 dec) si Noul An italian (1 ian), in cel mai pur stil venetian: savurand cel putin 5 feluri de mancare traditionala italiana intr-un restaurant si band prosecco, apoi alaturandu-te Carnavalului Mascat in piata Sf. Marc pentru apropierea miezului noptii. Celebrarea se continua, bineinteles, cu un fastuos spectacol de artificii, si cu petreceri incendiare pana dimineata, special pentru a te lasa sa admiri cel mai frumos rasarit de soare. Si nu uita sa porti lenjerie intima rosie in noaptea de Revelion, italienii spun ca poarta noroc!
poza Revelion in Venetia

LOCUL 4: Amsterdam

Bilet avion dus/intors: 400 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 5 stele: 800 Euro
Desi tot Berlinul ramane orasul european cu cea mai mare aglomeratie de concerte in noaptea dintre ani, Amsterdamul il intrece prin nonconformism. In primul rand, la miezul noptii poti sa iti creezi singur propriul spectacol de artificii, iar la miezul noptii centrul Amsterdamului va parea ca in mijlocul unui razboi. Oudjaarsdag sau Oudjaarsavond (Ziua sau Seara Vechiului An) este cea mai aglomerata perioada a anului pentru frumosul oras olandez. Oamenii se strang in piete precum Dam, Rembrandtplein, Nieuwmarkt si Leidseplein, apoi se inghesuie in baruri pentru a sarbatori. Renumitul Cartier Rosu aduce si el un farmec tulburator acestei sarbatori, alaturi de libertatea de a fuma diverse forme de marijuana in aproape orice bar.
poza Revelion in Amsterdam

LOCUL 3: Orlando

Bilet avion dus/intors: 1000 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 4 stele: 500 $
Iata ca Statele Unite ne ofera cea mai frumoasa destinatie de familie pentru Revelion. Daca ai copii, acestia vor fi incantati de ceea ce ofera Orlando, insa va fi la fel de interesant si pentru un adult. Parcurile tematice, SeaWorld, Universal Studios, Disney World, ofera cele mai interesante spectacole in noaptea dintre ani. Toate parcurile au spectacole live in timpul zilei si seara. Apoi, pe timpul noptii poti sa te plimbi in Universal CityWalk, un complex urias de restaurante, magazine cu jucarii, si spectacole, ce apartine NBC Universal. Sau, daca ai peste 21 de ani, poti sa te distrezi in IceBar, un bar unde toata mobila este facuta din gheata. Bineinteles ca la miezul noptii, in parcul Lake Eola poti sa vezi si un spectacol de artificii urias.
poza Revelion in Orlando

LOCUL 2: New York

Bilet avion dus/intors: 790 $/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 5 stele: 2000 $
Metropola Americana New York detine cel mai cunoscut loc de sarbatorire a trecerii la Noul An, universul Revelionului: Times Square. Aici poti sa vezi cum cade renumita "bila" - Waterford Crystal New Year's Eve Ball, alaturi de sute de mii de oameni. Acesti oameni incep sa se stranga in piata inca de la ora 3 dupa-amiaza ... si nu uita sa porti haine groase. Daca vrei sa vezi renumita ceremonie intr-un loc mai confortabil, exista o multime de hoteluri care iti pot oferi camere cu vedere spre piata. Festivitatile se continua cu spectacole de artificii, petreceri, cine fastuoase si croaziere romantice.
poza Revelion in New York

LOCUL 1: Rio de Janeiro

Bilet avion dus/intors: 1750 Euro/persoana
Cazare camera dubla, trei nopti (30 dec - 2 ian), hotel de 4 stele: 2000 Euro
Cand Revelionul este sarbatorit de milioane de oameni care se alinta sub soarele fierbinte in costume de baie, cum denumesti acel loc? Paradis? Rai? Nu, aceste locuri nu sunt reale, insa Rio de Janeiro este! Petrecerile de Revelion din Rio depasesc denumirea de incendiare, sunt adevarate frenezii. Orasul incepe sa se agite precum o inima sub influenta drogurilor, umplandu-se de culoare, de oameni imbracati in cele mai excentrice costume care danseaza uimitor, de spectacole uriase, de energia specifica brazilienilor. Amintim si preparatele si bauturile traditionale, care iti indestuleaza trupul si sufletul, si faptul ca a doua zi te poti odihni pe un sezlong, lenevind la soare.
poza Revelion in Rio de Janeiro
Tu unde iti vei petrece Revelionul?
Preturile prezentate in acest articol sunt orientative si aproximative. Ele pot sa difere de la o companie la alta

1 ciocoleti:

andreea spunea...

Unde mi-l fac eu ? Pai ...la cabana plapumioara . Unde vine asta ? Nu nu vine la Sinaia , Predeal etc ci in apartamentul meu din Bucuresti .

Trimiteți un comentariu