duminică, 26 decembrie 2010

Mancaruri Ciudtae

Iată un top 10 al celor mai ciudate  feluri de mâncare din lume.
1. Hakarl: Rechin fermentat islandez
Apreciat în Islanda, hakarl este carne de rechin care a trecut printr-un anumit proces de fermentare şi care este lăsată la uscat timp de cinci luni. Este servită sub formă de cubuleţe şi vine în două sortimente: roşie şi albă.
2. Balut: Ou fertilizat de raţă
Cine are curaj să încerce aşa ceva? Balut este un ou fertilizat de raţă, care are înăuntru un fetus format parţial. Se sparge coaja şi se bea lichidul, apoi cu linguriţa se mănâncă şi fetusul, după ce se condimentează cu puţină sare şi piper. De reţinut: se mănâncă crud. Această hrană deosebită se întâlneşte în Filipine şi alte ţări din Asia de sud-est.
3. kanikko: crabi glasaţi
Acoperiţi cu o glazură făcută din zahăr şi condimente, aceşti crabi japonezi au gust de peşte dulce.
4. Casu Marzu: brânză italiană de viermi
În timpul procesului de maturare a brânzei mucegăite, o muscă denumită Piophila casei îşi depune ouăle pe brânză. Când se nasc viermii, se mişcă prin toată brânza, lăsând în urma lor nişte enzime care dau un miros înţepător, un gust de mucegai şi o textură moale, cremoasă. Se serveşte la nunţi şi alte reuniri de familie.
5. Escamoles: ouă de furnici
Escamoles se face din ouăle furnicilor negre, care se colectează din coloniile de la baza agavelor, în Mexic. Trebuie colectate cu un pic înainte ca larvele se devină furnici. Gustul lor a fost descris ca asemănător cu cel al porumbului şi se mănâncă cu tacos.
6. Biluţe de calamar
Un snack chinezesc, care are crustă crocantă.
7. Peşte uscat
Această gustare este dedicată copiilor din Rusia (nu ştim dacă chiar le place) şi este făcută din peşte şi sare. Nimic mai simplu.
8. Greieri pe băţ
Dacă trăiţi în Beijing sau Bangkok, aţi putea încerca nişte greieri. Sau aţi prefera nişte pui de vrăbiuţe, şoricei, şerpi? Poate o supă de scorpion la prânz?
9. Usturoi negru cu ciocolată
Invenţia aparţine tot japonezilor. Ei spun că usturoiul negru fermentat, învelit în ciocolată amăruie, creşte energia şi are grijă de metabolism.
10. Piele de porc
Pielea de porc se mănâncă în destul de multe zone ale lumii. Pielea se prăjeşte sau se dă la cuptor şi se poate condimenta cu ardei iuţi. Se poate întâlni şi în varianta murată.

1 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu