joi, 23 decembrie 2010

Where are you ? mOs craciuN?


Afla unde este Mos Craciun pe NORAD , GPS sau internet

Ajunul Craciunului este pentru Mos Craciun , in fiecare an , o zi plina de batai de cap , in care Polul Nord aproape ca este dat peste Sud / cap ! Speranta , lipsita de temeiuri sau nu , ca Mos Craciun sa iti viziteze casa nu mai este la fel de incerta ca si in secolul trecut ...

In acest an , cu ajutorul internetului si al GPS-ului , poti afla , in orice moment , cat de aproape de casa ta a ajuns mosul incarcat de daruri.Lucrul acesta il poti face , la fel de usor , de pe telefonul mobil , de pe calculator sau chiar din masina !

In mod normal , NORAD ( (North American Aerospace Defense Command - Comanda de aparare aerospatiala nord-americana) este organizatia militara SUA-Canada care urmareste constant , clipa de clipa , posibilele amenintari de securitate de pe apa si din aer.Cu prilejul Ajunului Craciunului , aceasta structura militara are o sarcina suplimentara , numita "Santa Tracker" ("Depistarea lui Mos Craciun").Urmarirea pas cu pas a lui Mos Craciun se realizeaza cu ajutorul radarelor , satelitilor si chiar a aviatiei.

Anul trecut , centrul de comanda din Colorado Springs a avut nevoie de 100 de telefoane si 25 de computere pentru a face fata celor aproape 70.000 de apeluri telefonice si 6.000 de emailuri din peste 200 de tari care cereau , cu insistenta , comunicarea momentului exact in care Mos Craciun urma sa isi faca aparitia intr-o anumita zona.

NORAD este in parteneriat cu Google Maps, care incorporeaza drumul lui Mos Craciun (Santa Claus) pe software-ul unei harti destinate in mod special acestui scop , la fel ca si pe Google Earth.

In acest an , compania de navigatie auto "OnStar" s-a dedicat urmaririi pe GPS a drumului lui Mos Craciun .NORAD Santa Tracker ( Sistemul NORAD de urmarire a lui Mos Craciun / Santa Claus ) poate fi gasit , de asemenea , pe Facebook, Twitter, Flickr si YouTube.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu