sâmbătă, 19 martie 2011

CUM SA SPUI NU


Cum sa spui NU! ?
Cum sa spui "NU!" ?
Din prea multa politete sau nesiguranta ne vine cateodata greu sa refuzam lucruri care nu ne cad tocmai bine. Iata cateva sugestii pentru a renunta la a spune “DA” doar pentru a le face pe plac celor din jur:
- Amana raspunsul! In cazul in care nu trebuie sa raspunzi pe loc, acorda-ti un timp…nu pentru gandire, ci pentru a-ti face mai mult curaj! Analizeaza in tot acest timp motivele pentru care esti convins ca e mai bine sa refuzi.
- Nu lasa loc de sperante! Chiar daca inca nu te-ai hotarat ca vei spune un “NU” hotarat, e mai bine sa lasi impresia de incertitudine, decat dupa un “DA! Sigur!” sa urmeze acel refuz pe care l-ai tot intors de pe o parte pe cealalta.

- Nu reveni asupra deciziei luate! Gata! Te-ai hotarat! Daca e “NU”…pai “NU” sa fie pana la capat! E suficient un singur gand ca “dar daca…!??!” care sa-ti distruga tot curajul cladit pana acum, cu atata “truda ”.
- Fii convingator cand refuzi! Daca cel refuzat va simti ca oscilezi sau ca-ti tremura vocea, exista sanse mari sa insiste…si din acest moment, poate-ti va fi si mai greu sa refuzi!
- Nu da prea multe explicatii! Nu e cazul sa te justifici in fata nimanui! “Cine se scuza, se acuza”.
- Spune-ti tie “DA”! Orice ai face, ziua are tot 24 de ore. Acorda-ti tie mai mult timp si astfel, vei fi nevoit sa-I refuzi pe ceilalti, fara a inventa scuze!
- Scapa de sentimentul de vinovatie! Crezi ca cineva…vreodata…iti va ridica o statuie pentru ca mereu ai fost “acolo”, cand ei au avut nevoie de tine? Ai fi norocos sa fie asa …Insa, pana una,alta… si tu ai griji, probleme si prioritati. Daca TU le lasi balta!?!?... de ele cin’ se mai ocupa?

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu