sâmbătă, 19 martie 2011

CUM SA IMPUI RESPECT

Tumblr_lia5b7dm7t1qgbuyxo1_500_largeRespectul este, alaturi de incredere si comunicare, cel mai important lucru in relatia cu oamenii in ziua de azi.
Nu este usor sa iti castigi respectul in fata celorlalti. Se cladeste greu si se poate pierde intr-o clipita.
Respectul este un lucru complicat. Cu totii ni-l dorim, dar putini il obtinem.
Respectul se castiga printr-o combinatie de mai multi factori : vointa, rabdare, tenacitate, integritate.
Unii au parte de respect prin pozitia pe care o ocupa: politistii, directorii de companii, presedintele iar altii trebuie sa munceasca din greu pentru a-l obtine.
Afla care sunt pasii pe care ii poti face si tu ca sa primesti respectul celor din jurul tau.

In primul rand se pleaca de la vechiul proverb "haina-l face pe om", asa ca incepe sa acorzi mai multa atentie stilului vestimentar si incepe sa te imbraci ca o persoana care merita respect. Totusi nu este suficient....
Ai grija la igiena persoanala ( unghiile sa fie mereu taiate  , parul aranjat , mainile sa fie mereu curate )
Evita sa mergi la intalniri direct dupa ce-ai iesit de la sala de fitness sau dupa ce-ai alergat pe stadion.
Gandeste-te bine inainte sa spui ceva. Defapt...spune doar lucrurile necesare si nu te abate de la subiect.  Oamenii raman memorabili prin lucrurile pe care le fac si pe care le spun. Daca vei spune doar lucruri neinteresante, prea multe glume sau lucruri total gresite, te vei indeparta de telul tau ( cum sa impui respect... ).
Increderea si modestia merg mana in mana. Nu te lauda singur cu realizarile tale. Lasa faptele sa vorbeasca de la sine. Daca acestea sunt memorabile, lumea va vorbi.
Fii atent la detalii, la persoanele pe care le intalnesti, numele lor, lucrurile pe care le spun. Amintindu-le ulterior detalii despre ce-au spus sau ce-au facut ii vor impresiona. Se vor simti apreciati si te vor aprecia si ei la randul lor, oferindu-ti respect.
Evita sa iti asociezi imaginea ta cu oameni care nu-ti fac cinste ( baieti de cartier, smecheri, oameni care nu pretuiesc munca, ţepari ).  Risti sa fii pus in aceeasi categorie cu ei.
Pastreaza-ti calmul in orice situatie si gandeste la rece. Nu te impacienta daca se iveste o situatie neprevazuta.
Ai grija ca lucrurile pe care le faci( la munca ) sa le faci bine, cu simt de raspundere si nu in bataie de joc, ca si cum nimeni nu te-ar controla. Implica-te in proiecte, pune suflet iar rezultatele nu vor inceta sa apara. Angajatorii sunt deobicei atenti si pretuiesc astfel de angajati. Eforturile tale nu vor trece nerasplatite(mai devreme sau mai tarziu).
De fata cu oamenii pe care ii cunosti de putina vreme(colegi de munca, prieteni de mers la bere, colegi de facultate ) evita sa vorbesti lucruri foarte personale, nu-ti plange de mila. Vei fi considerat un om slab, deschis si usor de ranit. Vei parea vulnerabil. Toate acestea nu atrag respect ci mila. Pastreaza impartasirea secretelor cu prietenii cei mai buni sau cu prietena/sotia ta.
Daca mai stii si alte sfaturi te rugam sa ni le faci cunoscute si noua! :)

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu