sâmbătă, 19 martie 2011

CUM A SCAPI DE COSMARURI?

Wp_angelina_jolie_tattoo_1680x1050_largeSe crede ca toti oamenii viseaza in fiecare noapte, mai ales in timpul fazei de somn REM(Rapid Eye Movement). Daca ne amintim ce am visat depinde foarte mult de momentul trezirii.
Noapte de noapte visele v-au fost inlocuite de cosmaruri? Oboseala, stresul, teama de un anumit lucru va pot induce aceste vise. E timpul sa le alungati si sa primiti in schimb acele vise care va fac sa va treziti cu zambetul pe buze. :)
De cele mai multe ori cosmarurile apar cu putin timp inainte de un eveniment important. Poate aveti foarte multe lucruri de facut pentru ziua urmatoare iar consecintele uitarii unui lucru sunt grave. Atunci deveniti agitat si stresat iar cosmarurile se pot instala si va vor tulbura somnul. De aceea puteti sa faceti o lista cu lucrurile pe care le aveti de facut a doua zi, sa nu uitati nimic si sa dormiti linistiti.
Multi dintre voi probabil ca adormiti cu televizorul sau calcualtorul deschis. Conteaza foarte mult sunetele care se aud pe fundal in timpul somnului. Cel mai bine ar fi sa inchideti orice sursa de zgomot care v-ar putea influenta somnul. Ar fi placut daca inainte de culcare ati asculta muzica de relaxare sau daca somnul v-ar fura in timp ce cititi o carte. Desi o carte buna s-ar putea sa va rapeasca tot somnul :)
O baie fierbinte inainte de culcare este recomandata pentru un somn linistit. Pregati-va o cada de apa calda cu mult spumant, si esente frumos mirositoare.  Fiind relaxat, organismul va va darui cele mai frumoase vise.

Daca sunteti adeptii metodelor de relaxare ( yoga ) puteti incerca metode de meditatiigasite pe internet sau sa va inscrieti la un curs. Atatia ani de invataura din partea celor care practica meditatia...inseamna ceva :)
Daca ati ajuns acasa destul de tarziu si ati dat buzna in frigider mancand tot ce-ati gasit...s-ar putea sa contribuie la aparitia cosmarurilor. Nu este bine deloc sa adormiti cu stomacul plin. In timpul somnului functiile organismului isi incetinesc activitatea, deci si digestia...
Impatimit al filmelor? Incercati sa nu fie un horror ultimul film pe care-l vedeti, inainte sa adormiti. Unele scene care va influenteaza subconstientul fara sa va dati seama, pot sa prinda culoare in timpul visului si sa va induca cosmarurile. Ultimul lucru pe care l-ati vrea ar fi probabil sa fiti chiar voi in pielea personajelor din filmul horror.
Tinand cont de aceste mici ajustari pe care le puteti face in rutina voastra  inainte de culcare, puteti sa scapati/sa va feriti de cosmaruri.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu