sâmbătă, 19 martie 2011

CUM SA ITI DAI SEAMA DCA CNV mINTE

Tumblr_lhv4le1kmj1qex0xvo1_500_largeIn urma unui studiu s-a afirmat ca persoanele care lucreaza in vanzari sunt cele care mint cel mai mult. E si normal, nu-i asa? Mereu produsul lor este cel mai bun,ieftin si unic :)
De cele mai multe ori suntem mintiti pentru a fi protejati, pentru a ni se face o surpriza, pentru a nu fi dezamagiti. Dar care sunt indiciile care ii tradeaza deseori pe cei care mint?

O persoana care nu este obisnuita sa minta va fi foarte usor de demascat. Corpul devine mai agitat ca deobicei, incearca sa isi ascunda mainile la spate sau in buzunar. Obrajii tradeaza si ei, inrosindu-se iar  fruntea transpira.
Urmarirea privirii este foarte importanta.  Avem tendinta sa credem ca cei care ne evita privitul drept in ochi, ne mint, dar cei care sunt deja obisnuiti sa minta vor face exact opusul, tocmai pentru a inlatura suspiciunea. Deci fixatul cu privirea mai mult ca deobicei este un alt indiciu.
Faptul ca persoana clipeste mai des iar pupila i se dilata, poate fi considerat un semn al minciunii.
Miscarea ochilor poate sa ii dea de gol. Cum? Daca persoana pe care o suspectam ca  minte se uita in partea stanga sus, atunci face apel la memoria vizuala si astfel va reda lucrurile exact cum s-au intamplat pentru ca le "extrage" din memorie, dintre lucrurile care chiar s-au intamplat. Daca se uita in dreapta sus inseamna ca minte. In partea dreapta ne uitam doar cand inventam,creem lucruri, cand ne punem imaginatia la treaba.
Faceti un mic test: ganditi-va cu cine ati vorbit ultima oara la telefon? unde v-ati deplasat ochii? :)


Alte semne care ar indica faptul ca o persoana minte, sunt nasul si gura. Se poate observa chiar la copiii mici care au tendinta atunci cand mint sa duca mana incet la gura sau la nas. De ce?  Atunci cand spunem o minciuna, fluxul sanguin de la nivelul nasului este foarte ridicat si ne transmite nevoia de-al atinge.
Semnele verbale:
De multe ori cei care mint prefera sa rosteasca frazele lungi fara a folosi prescurtarile uzuale: "Nu am  condus eu masina" in loc de "N-am condu eu" sau prefera sa raspunda la intrebari decat sa nege in mod direct anumite fapte.
Poti crea chiar si o mica diversiune: O persoana care minte este incordata si ar prefera oricand schimbarea subiectului. Incearca sa schimbi subiectul pentru moment si urmareste-i sentimentul de usurare care-i apare pe fata.  Daca persoana nu minte va fi usor confuza de aceasta trecere brusca de la un subiect la altul.
Bineinteles...daca unei persoane i se potrivesc mai multe indicii din cele descrise mai sus, nu inseamna ca acea persoana minte. :) Totul pana la proba contrarie!

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu