sâmbătă, 19 martie 2011

Cum-fac-sa-ma-bronzez-sanatos

E VARA? Strange-ti gasca si hai la mare! Ne place atat de mult sa facem o baie in mare, sa stam la plaja, iar pe urma sa ne mandrim cu bronzul obtinut... Dar mereu e ceva care ne strica planul: fie ca nu avem pielea cea mai potrivita pentru a ne bronza asa cum ne-am dori, fie ca adormim pe plaja si ne trezim cu pielea arsa de soare...sunt lucruri care se intampla in fiecare sezon si ne strica de multe ori tot cheful.

Pentru inceput, inainte de a merge in vacanta la mare, e bine sa facem o exfoliere a pielii pentru a indeparta celulele moarte, altfel vom avea surpriza ca dupa ce ne vom bronza, in cateva zile bronzul se va duce cand ne vom sterge cu prosopul dupa dush.
E bine sa fim constienti ca soarele nu mai este atat de benefic cum era pe vremuri ( acum 20 de ani ) cand doctorii recomandau expunerea la soare.
De aceea e bine ca in primele zile de expunere la soare sa folosim o crema cu factor mare de protectie solara, iar  pe masura ce pielea se obisnuieste si incepem sa prindem putin bronz, sa folosim creme cu factor de protectie mai mic. Astfel vom obtine un bronz de lunga durata, uniform si fara consecinte asupra tenului.
Chiar daca se foloseste crema cu factor mare de protectie, nu se recomanda expunerea indelungata la plaja.


Pentru un bronz perfect, orele recomandate de plaja sunt:
6:30-10:30 si 17:00-19:30
Cum sa stai la plaja?
E bine sa nu stai intr-o singura pozitie mai mult de 7-8 minute si sa faci si cate o baie in mare pentru a te racori la fiecare 15 minute. Pielea se hidrateaza iar razele solare sunt atrase mai bine de stropii de apa de pe corp.
Trebuie sa se acorde o atentie sporita la zonele sensibile de pe corp ( alunite si cicatrici ). Preferabil sa aplicati un plasture pe acele zone ca o metoda de siguranta.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu