sâmbătă, 19 martie 2011

cum-sa-obtin-un-somn-de-2-ore-in-15-minute

Tumblr_li80t7ogio1qi4b8jo1_400_large
Emotii, stress, nopti nedormite, panica, oboseala maxima… stari inevitabile in nenumarare momente ale zbuciumatei noastre vieti... Fie ca e sesiune, perioada dinaintea BAC-ului sau seful pur si simplu a uitat ca suntem...niste simpli oameni, iar sarcinile...nu se mai sfarsesc,  sau bebelusul plange...fiind  prea mic sa inteleaga ca e taaare grea “meseria” de parinte... Cu totii ne dorim mai mult TIMP, mai multa ENERGIE, mai putin timp pentru somn si mai mult timp pentru PLACERILE si PASIUNILE noastre!
Vi s-a intamplat vreodata sa atipiti la munca in timpul unei sedinte, in autobuz sau chiar in fata computerului? Nu va speriati si nici nu va rusinati, se intampla oricui! Expertii spun ca asemenea situatii jenante pot fi evitate daca bem o cafea tare si apoi atipim 15 minute. De ce o cafea inainte? Pentru ca 15 minute dureaza pana ce bautura magica isi face efectul, iar noi ne trezim… fresh!
"Un somn scurt ajuta creierul sa se remonteze fara a da peste cap ceasul organismului nostru", a explicat profesorul Horne. Tehnica de odihna propusa de acesta se poate aplica cu succes in special soferilor, mai ales ca unul din patru accidente rutiere sunt cauzate de oboseala.
 
Un studiu recent a examinat fenomenul judecatorilor somnorosi. A existat chiar un astfel de om al legii australian, faimos pentru sforaitul sau in timpul proceselor. El era poreclit "judecatorul motaiala".

 
Si britanicii se pot lauda cu un asemenea specimen in "curtea" lor. Un judecator a cazut lat de oboseala in timpul procesului unor hoti renumiti. Au mai fost si alte procese extenuante, ca de pilda cel al criminalilor de razboi bosniaci. Si atunci judecatorul de la Haga a "pierdut" parti bune din proces din cauza somnului dulce.
 
Daca oboseala a pus stapanire pe trupul vostru si orice ati face ochii sunt neascultatori si nu vor sa stea deschisi, tineti minte reteta minune: cafea tare + 15 minute somn = energie!
 
Nu aveti niciun motiv sa va rusinati de escapada voastra pe taramul viselor, mai ales ca o serie de personalitati ale tuturor timpurilor aveau nevoie de somnul de pranz pentru a functiona la capacitate maxima.
 Churchill era foarte strict: trebuia sa doarma la pranz pentru a avea minte limpede si a elabora strategii de razboi. Un alt exemplu este Salvador Dali, care atipea dese ori la masa cu furculita in mana.
Acestea fiind spuse, curaj! Cand sunteti toropiti de oboseala, beti o cafea buuna, puneti capul pe birou si atipiti. Nu uitati insa sa puneti ceasul sa sune!
Somn usor! :)

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu