sâmbătă, 19 martie 2011

Cum-sa-ofer-un-animal-de-casa-cadou

Tumblr_li7mv7rngq1qe0kuxo1_500_largeCele mai des intalnite cadouri din categoria  animalute de companie sunt pisicile, cainii, broastele testoase, papagalii si pestii.
Copiii in general sunt innebuniti in a avea un partener de joaca, iar un asemenea cadou ii poate duce in al noulea cer. Este prima lor ocazie sa demonstreze celor mari ca pot avea responsabilitati :)
Insa… inainte de a cumpara unul dintre aceste animalute, asigurati-va ca persoana careia ii este destinat isi doreste cu adevarat .


Se intampla ca multe animale sa fie abandonate prin centre si adaposturi deoarece nu sunt dorite sau multa lume si-a dat seama prea tarziu de ce anume implica cresterea unui animal de casa.
Ganditi-va bine inainte daca respectivul animal de casa se va simti bine in noul lui camin, nu va fi chinuit sau lasat infometat .
Asigurati-va ca exista suficient timp de petrecut cu animalul de companie  din partea celui care va primi cadoul . Daca este plecat 10 ore pe zi de-acasa, putin probabil ca va avea timp sa il ingrjeasca cum trebuie.
Odata cu achizitionarea animalului de companie , achizitionati si bunuri necesare primelor zile de “supravietuire” in noua casa : hrana, cusca, jucarii, ladite de nisip, etc.
Daca cumparati animalutzul de companie pentru copiii unei familii, cereti permisiunea acestora  inainte.  Multi copii sunt prea mici sa aiba grija singuri de animalut , astfel totul cazand in grija parintilor.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu