sâmbătă, 19 martie 2011

CUM SA FC CURAT

Tumblr_li6hw1hjor1qg3m4bo1_500_largeFie ca se anunta niste prieteni in vizita la tine sau pur si simplu dezordinea te oboseste, poti face curat rapid si eficient in maxim 30 de minute.
Ce te inconjoara? Probabil ca multe haine purtate aruncate in graba cand te-ai intors din oras pe ici pe colo, haine curate pe care nu ai apucat sa le sortezi si sa le pui in dulap sau pe urmeras, si probabil multe multe nimicuri peste tot , gen : bonuri de la cumparaturi, pixuri, hartii, pachete de tigari, pachete de guma de mestecat terminate, cesti cu apa, peturi de la suc, ambalaje de la ciocolata si alte produse.



Ia fiecare cateogrie pe rand si incepe : hainele murdare le pui in cosul de rufe pentru spalat, hainele curate in dulap, impaturite frumos sau pe umeras, dupa cum e cazul.
Ai ajuns la partea cea mai complicata: sa alegi ce mai ai nevoie si ce nu mai ai nevoie dintre maruntisuri.
In principiu e bine sa incepi cu ce nu mai ai nevoie si sa arunci direct intr-un sac de gunoi menajer. Pac,pac una doua arunci ce nu mai ai nevoie si totul in jur pare ca se elibereaza. Duci paharele la bucatarie, peturile le duci la gunoi, si astfel iti raman doar lucrurile de care inca mai ai nevoie.
Poti sa le pui toate intr-o cutie si sa scapi rapid de ele ( desi asta nu e o solutie decat pe termen scurt ) sau sa stai sa le gasesti locul fiecaruia, astfel stiind pe viitor care,cum si de unde se ia.
Mai urmeaza partea in care strangi patul, dai cu aspiratorul si speli prin bucatarie paharele si farfuriile lasate in chiuveta.
Camera pare mult mai spatioasa si mai ingrijita acum, iar senzatia de aglomeratie parca dispare ca prin farmec. Sigur vei simti o satisfactie ca s-a terminat  si ca totul arata bine:)
Daca te uiti la ceas probabil ca ai sa vezi ca nu a durat mai mult de 30 de minute. Te poti racori cu o limonada rece cu cuburi de gheata invatata la 

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu