sâmbătă, 19 martie 2011

Cum-faci-ca-oamenii-sa-te-tina-minte

Tumblr_lcw9gv2lyt1qajglpo1_400_large_large
Daca ne gandim repede la cativa oameni pe care i-am cunoscut de-a lungul vietii, ne vom da seama ca fiecare ne-a ramas in minte pentru anumite gesturi, pentru un anumit comportament, pentru ideile sale.
De exemplu: un tip foarte zgarcit pe care l-ai intalnit sigur ti-a ramas in minte, poate si un fost coleg de scoala care era mereu pus pe glume si facea caterinca din orice, poate un portar de la un camin care te lasa mereu sa intri la prietena ta fara sa te mai legitimezi. Toate aceste persoane ti-au ramas in minte.
Cum faci sa ramai si tu in mintea oamenilor...dar in sensul bun? :)
De exemplu:
Lucrezi in vanzari, ai un birou, niste marfa, sunt oameni care intra in biroul tau: postasul, tipul de la curierat, un client,etc. Pastraza mereu la tine pe birou un bol cu diverse bomboane, diferite, dar nu produse ieftine si expirate. Nu te costa nimic sa ai niste bomboane Rafaelo, niste ciocolatele Bounty, Snickers, Mars sau alte marci. ( totul e sa nu ti se faca pofta sa le mananci tu :P )
Indemnand pe oricine intra in birou sa serveasca o bomboana vei ocupa un loc mai special in memoria omului respectiv. Va sti ca de fiecare data cand vine la tine e posibil sa fie servit cu ceva. ( stim ca romanilor le plac chestiile gratuite :) )
Incearca sa-i faci pe toti sa se simta importanti fiind atent la problemele lor. Prefa-te interesat de tot ceea ce ti se povesteste.


Cand te intalnesti cu niste doamne, domnisoare, fa-le complimente, glumeste cu ele, razi, ai grija ca limbajul trupului sa fie unul pozitiv.
Cand faci cunostinta cu diverse persoane, priveste-i in ochi in timp ce le strangi mana si iti rostesti numele. Ai grija ca in urmatoarele fraze pe care le vei rosti sa-i folosesti numele pe care tocmai l-ai auzit: te ajuta si sa-l tii minte mai bine si sa impresionezi. Tuturor ne place cand ni se spune pe nume.
Daca tocmai a fost ziua ta si ai organizat o mica petrecere, suna-i pe oameni in ziua respectiva, aminteste-le de eveniment, spune-le ca abia astepti sa va vedeti. La eveniment vorbeste cu toti, depanati scurte amintiri daca nu v-ati vazut de mult. Nu incercati sa stabiliti alte intalniri viitoare in care sa depanati acele amintiri doar voi doi, doar ca acum nu s-ar putea din cauza petrecerii. Stim bine ca niciodata nu se va intampla.
Incearca dupa petrecere sa-ti suni invitatii si sa-i intrebi pe toti cum s-au simtit si sa le mai povestesti tot felul de inside-information :) de la petrecere. Se vor simti importanti.
Incearca sa fii pregatit sa vorbesti pe orice tema. Trebuie sa fii bine informat, sa fii la curent cu noutatile. Da dovada ca esti o persoana deschisa.
Arata ca esti amuzant. Oamenii retin mult mai usor pe cei care au simtul umorului.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu