sâmbătă, 19 martie 2011

ADEVĂRATUL SHREK a fost un luptător profesionist care suferea de o boală rară. Povestea omului care a inspirat celebrul personaj

Personajul animaţiei Shrek a fost inspirat din înfăţişarea unui luptător profesionist din Statele Unite care suferea de o condiţie genetică rară. Imaginile publicate de site-ul slices-of-life.com ilustrează trăsăturile neobişnuite ale lui Maurice Tillet, numit "căpcăunul ciudat al ringului" şi asemănarea dintre acesta şi Shrek.
Maurice Tillet s-a născut în 1903 cu o boală neobişnuită. Acromegalia se manifestă prin creşterea necontrolată a oaselor şi deformarea fizionomiei.



În ciuda aspectului său, Tillet nu s-a demoralizat şi a devenit un luptător profesionist. El era numit de unii comentatori "căpcăunul ciudat al ringului ", dar este mai cunoscut drept " îngerul francez". În august 1944 a devenit campion mondial în Statele Unite, după ce l-a învins pe Steve Casey. Tillet cunoştea 14 limbi străine.


Înainte de a muri, unul dintre prietenii lui i-a propus să-şi imortalizeze trăsăturile deosebite. Au fost realizate trei mulaje ale feţei "căpcăunului": unul a ajuns la un muzeu din Iowa, SUA, al doilea l-a primit prietenului lui Tillet, iar ultimul a fost preluat de Muzeul Barbell şi a fost folosit ca model pentru designul celebrului protagonist de desene animate . Tillet a murit în 1954, la 51 de ani, în urma unui atac de cord.

 

Sursa: Gândul

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu