sâmbătă, 19 martie 2011

Cum-sa-alegi-un-pepene-bun

Pepene verde - copt si dulce
Pepene verde - copt si dulce
Cel mai tare urasc la piata cand vreau sa cumpar un pepene verde ( zis si harbuz sau lebenita ) si vanzatorul se ofera EL fara sa ASTEPTE raspuns sa-i faca "dop". Adica sa taie o bucatica din el si sa-ti dea sa gusti sa vezi cat de copt si dulce este. E enervat pentru ca pe urma e mai greu la transportat (trebuie sa ai grija sa nu cada dopul) plus ca te poti murdari destul de usor in timp ce-l gusti din varful cutitului lui. Asa ca ... hai sa recunoastem si altfel pepenii care sunt gustosi.

Primul pas pe care-l facem cu totii este sa-l ciocanim. El suna dar de putine ori stim cum ar trebui sa sune :) Trebuie sa sune a gol!
Amintim ca si forma lor conteaza. Cu cat sunt mai simetrici cu atat sunt mai aproape de "perfectiune".
Un alt aspect important este codita pepenelui. Daca aceasta este uscata inseamna ca pepenele este cam vechi.
Daca este sau nu dulce pepenele, depinde de solul unde a crescut. De aceea cei mai recomandati pepeni sunt cei de la Dăbuleni.


Pe langa faptul ca este extrem de bun la gust, pepenele verde este bun si in cadrul dietelor pentru efectul diuretic (contine 90% apa).
Consumul de pepene verde are si efect asemanator pastilei viagra. Contine citrulina, iar aceasta are proprietatea de a relaxa vasele de sange.
Nutritionistii recomanda consumul de pepene verde deoarece curata excelent toxinele din organism si ajuta la histratarea pielii.C

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu