sâmbătă, 19 martie 2011

CUM SA ADORMI MAI USOR

6a01348656952c970c0133f43b53c8970b-320wi_large
Fara zgomote…Un sot care sforaie, acel camion de marfa care emite sunete enervante- oricum erai deja treaz- si pe langa toate astea, tramvaiul acela care a inceput sa circule…

Pregateste-ti corpul!
Desi nu trebuie sa faci exercitii solicitante inainte de somn, cele usoare, precum yoga, te pot ajuta sa adormi. Unele studii arata ca tehnicile de relaxare te pot ajuta sa te simti mai putin anxios si sa ai un somn mai bun. O tehnica recomandata consta in incordarea si relaxarea succesive a diferitilor muschi. Incepe cu degetele de la picioare si ajungi la muschii fetei.

Stabileste o rutina!
Ofera-i organismului semne care sa-i spuna ca este timpul sa se relaxeze si sa dormi. Fa o baie calda inainte de a adormi sau citeste o carte cateva minute. Aşa cum nu este bine sa te culci cu stomacul plin, nu te baga in pat nici daca iti este foame. Ia o gustare usoara sau bea un pahar cu lapte cald. „Cititul este un obicei ce poate induce somnul. Totusi, daca este o carte buna, te poate tine treaz“, completeaza Radu Braga.

Fa racoare!
Oamenii adorm mai usor si dorm mai bine cand temperatura din camera este mai scazuta. Pune-ti aerul conditionat la o temperatura care iti induce o stare placuta. Renunta la patura groasa cu care te acoperi si daca tii neaparat incearca ceva racoros inclusiv o pereche de pijamale de bumbac.

Relaxeaza-te corect!In loc sa te gandesti la problemele de peste zi atunci cand te bagi in pat, incearca sa faci acest lucru cu circa 2 ore inainte, astfel incat mintea ta sa nu fie captata de aceste lucruri. Inainte de a te baga in pat incearca urmatorul exercitiu de imaginatie: vizualizeaza orice lucru care te linisteste cum ar fi o zi de plaja. In timp, noua rutina iti va ajuta creierul sa se linisteasca.
Remediile naturaleIn a doua parte a zilei incearca sa nu mai bei nicio bautura care sa contina cofeina. Si, daca poti, inainte de culcare bea niste lapte caldut sau un ceai de tei.
Foloseste-ti dormitorul doar pentru somn.!
Ia-ti asternuturi confortabile si incearca sa pastrezi linistea, umbra şi racoarea, dar ai grija ca mainile si picioarele sa stea la caldura. In plus, nu-ti folosi dormitorul pe post de birou. Invata-ti organismul ca dormitorul este locul unde doar dormi, daca vrei sa nu ai insomnii.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu