vineri, 28 ianuarie 2011

Ce spune telefonul despre tine

Dependenţii de fashion, workaholicii, sportivii extremi sau faliţii. Celularele ne trădează identitatea, spun antropologii, dar şi specialiştii în marketing.
 
LG Prada
Chiar dacă nu ştim de fiecare dată ce spune telefonul despre cum suntem, sunt alţii care se ocupă atent de acest aspect. Oameni de marketing, producători, retaileri şi chiar antropologi urmăresc comportamentele consumatorilor pentru a şti ce vrea fiecare de la un terminal portabil. “Forbes”  a făcut o grilă a tipurilor de personalităţi în funcţie de telefonul mobil.

1. Mama cibernetică. 

BlackBerry Pearl

Preferă BlackBerry Pearl, BlackBerry Curve, Palm Centro. 

Mesaj: Sunt practică, organizată şi impecabilă

Jumătate roboţi, jumătate mame, aceste persoane nu ţin vreo agendă; ţi-o organizează pe a ta.Au o slăbiciune clară pentru obiectele strălucitoare. Aşa că aceste smart phone-uri sunt uşor de folosit, relativ ieftine şi uşor de ţinut în buzunar sau în poşetă. Sunt, cu toate acestea, dotate cu funcţii precum e-mail, calendar sau listă de priorităţi care le fac mai performante decât cele folosite de cetăţenii banali din jur.

2. Victima modei. 

LG Prada

Preferă LG Prada, Samsung Armani, LG Venus. 

Mesaj: Sunt obsedat de modă, urmăresc brandurile şi te judec aspru

Poliţiştii obişnuiţi cară după ei pistoale şi spray-uri paralizante. Poliţiştii modei cară astfel de telefoane. Adevăratele victime ale modei sunt de părere că un telefon mobil trebuie să fie la fel de frumos ca geanta în care este cărat.

3. Războinicul de la birou. BlackBerry 8820

Preferă BlackBerry 8820, Motorola Q, Samsung BlackJack II, Samsung Ace, Palm Treo. 

Mesaj: Muncesc de-mi sar capacele, sunt important

Dacă foloseşti una dintre maşinăriile astea arăţi lumii că te dedici trup şi suflet muncii, iar munca pe care o faci mai şi contează, nu glumă. Iar dacă un astfel de telefon mai e primit şi din partea companiei, poţi să fii sigur că aceasta te-a acaparat complet. Dacă totuşi e al tău, nu uita să-l foloseşti cu nişte Xanax.





4. Game boy. 

Nokia N95

Preferă Nokia N95, Sony Ericsson W910i, LG Voyager, T-Mobile Sidekick, Apple iPhone. 

Mesaj: Sunt pe val, setat pe chestii multimedia, gamer înrăit

Cel mai bine vândut Nokia 95 e folosit pentru o mulţime de alte lucruri în afară de jocuri. Este, totuşi, perceput în general ca un telefon destinat gamerilor pentru că sunt puţine telefoane care suportă la fel de bine astfel de aplicaţii. Despre tine se va crede, în acest fel, că eşti gata în orice clipă să te joci.

5. Telespectatorul. 

Helio Ocean

Preferă: Helio Ocean, LG Vu, Samsung Access, Samsung u620, Motorizr Z6tv. 

Mesaj: Sunt interesat de tv şi de filme

Nu există metodă mai bună de a face faţă unei lumi pline de oameni înspăimântători decât să te dotezi cu un televizor pe care să-l cari peste tot. Cu astfel de telefoane poţi urmări programe tv în streaming.

6. Maniacul meloman. 

Sony Ericsson Walkman w580i

Preferă Sony Ericsson Walkman w580i, Apple iPhone, Samsung Juke, LG Chocolate. 

Mesaj: telefonul meu este iPod-ul meu

Fie că preferă Flight of the Conchords sau Kayne West, aceşti indivizi impresionează cu gusturile lor muzicale. Cu ADN provenit direct de la linia de walkman-uri Sony, modelul w580i a fost special conceput pentru a face cu ochii melomanilor. Când cari însă după tine un iPhone, un Juke sau un Chocolate te încadrezi tot în aceeaşi categorie.

7. Super-durul. Casio/UTStarcom GzOne

Preferă Casio/UTStarcom GzOne, Motorazr V950, Sanyo Pro700, Sanyo Pro200. 

Mesaj: Telefonul meu e la fel de puternic ca şi mine

Telefoanele tunate, realizate după specificaţii militare, sunt mai robuste decât telefoanele obişnuite. Să cari un astfel de model după tine înseamnă că petreci mult timp pe-afară, în ploaie şi praf, şi eşti predispus spre activităţi macho precum o partidă de vânătoare.

8. Minimalistul. 

Samsung M800

Preferă Samsung M300, Samsung Dial. 

Mesaj: Primesc doar apeluri

Cei care îşi doresc telefoane doar pentru a realiza apeluri, şi eventual pentru a trimite şi SMS-uri din când în când, şi care nu au o jenă să recunoască acest lucru pot alege aparate cu funcţii minime.





9. Fanii frumosului. 

HTC Touch

Preferă HTC Touch, Bang & Olufsen/Samsung Serene Mobile, Apple iPhone, LG Shine. 

Mesaj: Am bani şi gadgeturi care arată bine

Pentru unii dintre noi, forma unui telefon contează mai mult decât funcţionalitatea acestuia. Pentru cei cu astfel de telefoane, o vizită la muzeul de artă modernă e mai rentabilă decât să alerge să facă banii pe care deja îi are oricum.

10. Petrecăreţul exhibiţionist. 

Samsung Flipshot

Preferă Samsung Flipshot, Nokia N95. 

Mesaj: Creativitatea mea nu are limite

Aveţi mare grijă: mergeţi la băut cu un astfel de telefon, iar şansele să apăreţi beat criţă pe Flickr a doua zi sunt destul de mari. Astfel de telefoane combină camere foto şi video cu funcţii de editare şi upload, numai bune de împărtăşit pe net tot felul de isprăvi.

11. Chatter-ul incurabil. 

T-Mobile Sidekick LX

Preferă T-Mobile Sidekick LX, LG enV, LG Rumor. 

Mesaj: Sunt mereu conectat şi tastez

Pentru un adolescent, izolarea socială este echivalentă cu moartea. Iar asta înseamnă că un telefon cu o tastatură cât mai generoasă este la fel de esenţială precum oxigenul.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu