vineri, 28 ianuarie 2011

Ce spune scrisu

Creierul este cel care  ghidează mâna, iar mişcările pe care le face omul sunt oarecum inconştiente. Astfel scrisul devine o extensie şi o oglindire sinceră a personalităţii.
Iata câteva reguli de interpretare de care să ţii cont când analizezi scrisul unei persoane:
Persoanele care ating delicat foaia cu vârful pixului sau creionului se hotărăsc mai greu şi adesea se răzgândesc în privinţa deciziilor luate.
De asemenea, presiunea mai indică nivelul de energie şi determinarea. Cu cât scrisul este mai ferm şi apăsat, cu atât persoana în cauză dispune de mai multă energie fizică, dar şi intelectuală.

Inclinaţia scrisului

Înclinaţia indică răspunsul emoţional al celui care scrie faţă de factorii externi. O înclinare spre dreapta (/////) indică faptul că persoana în cauză răspunde puternic la situaţiile emoţionale. Sunt persoane calde şi afectuoase, care “gândesc” cu inima.

Cei care au un scris vertical (|||||) încearcă să îşi menţină întotdeauna sentimentele sub control. Pentru ei raţiunea este mai importantă decât emoţiile.
Persoanele care au un scris inclinat spre stânga (\\\\\) nu îşi exprimă întotdeauna sentimentele şi emoţiile şi sunt catalogate adesea drept persoane reci şi indiferente.

Spaţierea

Distanţa dintre litere şi cuvinte poate arăta modul în care o persoană relaţionează şi se situează faţă de exterior. Cu cât distanţa dintre litere este mai mare, cu atât persoana în cauză are o minte mai “deschisă” şi acceptă cu uşurinţă idei noi.
Cu cât spaţiul este mai mic, cu atât o persoană este mai conservatoare şi rigidă.
Dimensiunea literelor
Dimensiunea literelor indică relaţia dintre logică şi sentimente. Literele voluminoase indică o persoană încrezătoare în forţele proprii. Literele de dimensiuni exagerate arată nevoia de fi în centrul atenţiei.
Persoanele care au un scris mic sunt introvertite, dar au o capacitate de concentrare destul de ridicată şi abilitatea de a se concentra asupra detaliilor.
Linia de bază
Linia de bază este linia imaginară pe care se aşază partea de jos a literelor. Forma acesteia indică stabilitatea emoţională a unei persoane.
O persoana care are o linie de bază perfect dreaptă este tensionată şi excesiv de disciplinată. O linie de bază extrem de neregulată indică fluctuaţii emoţionale puternice.
Linia de bază ascendentă denotă optimism, iar cea descendentă pesimism, oboseală sau depresie.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu