sâmbătă, 2 aprilie 2011

News Alert: Apa radioactivă de la Fukushima se scurge în Oceanul Pacific

Radiaţia este crescută peste normal, potrivit CNN.


Lupta de prevenire a unui dezastru nuclear este departe de a fi terminată la centrala japoneză Fukushima, grav afectată de sesismul şi tsunamiul care au lovit Japonia pe 11 martie.
Autorităţile au anunţat în această dimineaţă că apă cu un conţinut de radioactivitate foarte ridicat se scurge în Oceanul Pacific.
Un reprezentant al companiei Tokyo Electric Power (Tepco) a precizat că apa radioactivă provine de la reactorul numărul 2 al centralei. Potrivit Reuters, în acest moment muncitorii încearcă să consolideze cu beton zidul fisurat din cauza căruia se produc scurgerile.
Premierul nipon Naoto Kan a vizitat pentru prima dată de la dezastru regiunea afectată. Acesta a vorbit cu refugiaţii dintr-o tabără din localitatea Rikuzentakata, pe care i-a asigurat de sprijinul guvernului.

"Va fi o luptă pe termen lung, dar guvernul va munci alături de voi până la sfârşit. Vreau ca fiecare să se
străduiască", i-a spus Naoto Kan unui supravieţuitor al dezastrului din 11 martie, care trăieştre acum într-o şcoală transformată în adăpost.

Între timp, creşte şi bilanţul tragediei. Potrivit agenţiei Kyodo, în urma cutremurui de 9 grade urmat de valul tsunami care au lovit nord-estul Japoniei pe 11 martie, 11.800 de persoane au murit şi 15.540 sunt date dispărute.

Sursa: EVZ

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu