vineri, 1 aprilie 2011

Cum sa-ti pastrezi prieteni! :)

Sunt momente când îți dorești să fii lăsată în pace, cu gândurile tale, momente când toată lumea parcă te-a dezamăgit, momente când pur și simplu nu mai suporți pe nimeni în jurul tău. Și totuși… simți că, orice s-ar întâmpla și prin orice stări ai trece, tot de prietenii tăi ai nevoie și ideea singurătății sigur te sperie. Așa că e important să știi să-i păstrezi lângă tine și să te bucuri tot timpul de prezența lor. Cum? E foarte simplu:
Adevărații prieteni nu te vor dezamăgi
• Nu apela la ei doar când te simți rău! E drept că și de-asta sunt prietenii, să te susțină în clipele dificile, dar nu poți profita de ei la infinit în felul ăsta, se vor simți folosiți și sătui de egoismul tău.
• Nu ezita să oferi!
Sentimentele necondiționate sunt, până la urmă, cele mai prețioase, nu te gândi că poate n-ai să primești în schimb la fel de multă atenție sau afecțiune pe cât oferi. Într-o prietenie adevărată, lucrurile astea se echilibrează mereu.
• Lasă lenea la o parte.
Gașca sau cea mai bună prietenă te cheamă în oraș, în parc cu rolele, sâmbătă noaptea în club etc., dar parcă nu prea ai chef, parcă ai lenevi în pat. Dacă nu ai un motiv serios, încearcă să nu-i refuzi prea des, că devine dubios și apoi n-o să mai aibă ei chef să te invite.
• După
școală sau liceu: cazul clasic – nu mai sunteți colegi/colege de clasă și relația pare să se răcească încet-încet. Trebuie să încercați mai mult, să regândiți prietenia dintre voi și să începeți o nouă etapă, poate mai matură!
• Fii sinceră mereu,
dar nu brutală! Exersează-ți curajul de a le spune prietenilor ce gândești sau ce simți despre ei, mai ales în situații problematice. Nu e nimic pe lumea asta ce nu se poate discuta deschis și rezonabil.
• Implica
ți-vă în cât mai multe chestii. De la ieșiri organizate și vacanțe petrecute împreună până la proiecte pentru școală sau „sesiuni” de gătit! O să vă apropie și, cu cât mai variate contextele, cu atât mai bine vă veți cunoaște unii pe alții!
Împărtășiți-ne și voi din secretele unei prietenii reușite

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu