vineri, 1 aprilie 2011

"Adidaşii" 2.0: Compui muzică atunci când dansezi

Vă aduceţi aminte de „adidaşii” aceia cu beculeţe, incredibili de enervanţi acum dar foarte „cool” atunci când eram copiii? Cu siguranţă, cei de la Adidas au dus ideea mai departe, transformând-o într-o adevărată tehnologie pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor pasionaţilor de muzică şi break-dance.


 

Aşa au luat naştere „adidaşii” muzicali...care, în loc de nişte simple beculeţe, sunt dotaţi cu senzori şi tehnologie wireless pentru a produce sunete muzicale la fiecare pas. Sună incredibil, dar iată că există deja şi
o trupă franceză de hip-hop care testează încălţămintea revoluţionară pentru pasionaţii de muzică. Potrivit producătorului Didier Brun, care s-a asociat cu Addidas pentru acest proiect,  „The Megalizer” au luat naştere din dorinţa realizării  unui sistem cu ajutorul căruia oamenii să poată crea muzică în timp ce dansează într-un stil nou, pe care Brun îl descrie ca fiind „o versiune modernă a step-ului”.
Cum funcţionează încălţămintea? Doi senzori de presiune aplicaţi pe fiecare pantof transmit presiunea aplicată către un computer prin intermediul unui transmiţător wireless şi al unui USB  care conţine receptorul XBee. Receptorul este conectat la un computer, care analizează semnalele trimise pentru a le înregistra apoi ca sunete.



Sursa: Jurnalul national

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu