sâmbătă, 26 februarie 2011

Top 10 Cele mai bântuite hoteluri din Statele Unite


Chiar dacă sunteți obosit de pe drum, ar fi bine să nu vă opriți la următoarele hoteluri. Și nu din cauză că nu ar fi confortabile sau că serviciile lor ar lăsa de dorit, ci datorită faptului că cei care au închiriat camere în respectivele hoteluri nu le-au mai eliberat. Deși nu mai sunt în viață.
10. Crescent Hotel (Eureka Springs, Arkansas)
Această bijuterie arhitecturală din Ozarks a fost transformată într-un spital în anul 1930, dar numeroase controverse au apărut când sute de pacienţi bolnavi de cancer au fost înșelați cu tratamente false de proprietarul din acea vreme – Norman Baker. Mai mult, legendele locale spun despre Baker că ar fi fost nebun şi crud; pacienţii neștiutori erau luați drept cobai pentru experimentele lui: craniile lor erau deschise pentru a fi turnată în interior apă de izvor, iar apoi pulveriza direct pe creier semințe măcinate de pepene verde. “Doctorul” Baker și-a primit răsplata, deoarece acum se află printre stafiile pacienților care bântuie acest loc
.9. Congress Plaza Hotel (Chicago)
Nimeni altul decât Al Capone și-a transformat în sediu acest faimos hotel și se numără printre clienții permanenți ce refuză să plece. Umbra sa se profilează în sala de bal aflată la parter, dar și în pasajele secrete pe care chiar el le-a săpat sub hotel pentru a putea scapa ușor de urmăritori.
8. Casablanca Inn (Sf. Augustin, Florida)
Prezența Doamnei cu Lanterna poate fi observată pe acoperișul hotelului Casablanca, unde încă mai face semne cu lanterna pentru a-și avertiza iubitul (care făcea contrabandă cu rom în perioada Prohibiției) să nu se apropie de hotel, deoarece poliţiştii – inclusiv nimeni altul decât Eliot Ness – se aflau la fața locului.
7. Hotel Provincial (New Orleans, LA)
Acest hotel bântuit a fost la un moment dat un spital militar, iar așa se explică faptul că soldați din perioada Războiului Civil încă se plimbă prin încăperile sale. Numeroși turiști au afirmat că în momentul în care deschideau ușa camerei, patru oameni în halate albe, toți în picioare, se aflau adunați în jurul unui pat, apoi unul dintre ei se ghemuia pe pat, iar ceilalți priveau de parcă ar fi fost acolo un soldat rănit. Aceste apariții nu sunt chiar înfricoșătoare, dar toți patru își pironeau ochii asupra celui care îi deranja când deschidea ușa. Greu să mai adormi după o asemenea întâlnire.
6. Hay-Adams Hotel (Washington D.C)
Cu scuzele de rigoare pentru Casper, dar fantomele nu sunt, în general, atât de prietenoase. Și totuși, fantoma de la Hay-Adams Hotel face parte din categoria celor inofensive. Mai mult decât atât, fantoma îmbrățișează oamenii. Se pare că spiritul i-ar aparține lui Clover Adams, o femeie care locuia într-una dintre casele care au fost demolate când a fost construit hotelul; ea s-a sinucis, sau a fost omorâtă, nu se știe exact. Oricum,  Clover Adams este încă prin zonă. Şi în căutarea cuiva pe care să-l îmbrățiseze.
5.  Congress Hotel (Tucson, Arizona)
Congress Hotel este un hotel legendar în Tucson, cel mai notabil deoarece a fost locul în care gangsterul John Dillinger a stat pentru un timp, dar și unde el împreună cu banda sa au fost reţinuți. Însă este de asemenea și locul în care un bărbat îmbrăcat într-un costum cu dungulițe se uită printr-o fereastră de la etajul al doilea şi o femeie din camera 242 care continuă să se împuște. Ambele fiind, desigur, fantome.
4. Algonquin Hotel (New York)
Se spune că nimeni altul decât spiritul scriitoarei Dorothy Parker şi o întreagă cohortă de fantome bântuie acest hotel faimos din New York.
3. Stanley (Estes Park, Colorado)
Există un motiv pentru care Stephen King a ales acest hotel ca sursă de inspirație pentru cartea sa The Shining deoarece este … extrem de bine bântuit. Astfel, există fantome ale unor copii care se joacă la etajul 4, cineva cântă la pianul din sala de bal când nimeni nu se află acolo, dar și un spirit hoț care apare pe la noptierele turiștilor și uneori fură bijuterii şi alte bunuri de valoare. Desigur că pentru acest ultim caz, vinovată ar putea fi doar menajera.
2. La Fonda Hotel (Santa Fe, New Mexico)
La Fonda era pe vremuri un hotel în care serviciile şi confortul erau foarte importante. Înainte de aceasta însă, era un loc în care doar călătorii din păturile de jos ale societății se opreau și uneori aveau loc și execuții în curtea din fața sa. Discutabil dacă te-ai simți mai în siguranță știind că unele dintre fantomele hotelului ar putea aparține unui om al legii.
1. Hotel del Coronado (San Diego, California)
Un hotel frumos cu o poveste cu fantome clasică: pe vremuri, o femeie pe nume Kate Morgan s-a cazat aici sub un nume fals și urma să-și întâlnească soțul, un medic, care intenționa să-i dea medicamentul pentru cancerul de stomac de care aceasta suferea. Ea a fost descoperită moartă pe treptele care duceau spre ocean. Fusese împușcată sau s-a sinucis, nu se știe sigur. În orice caz, Kate Morgan s-a decis să nu mai plece niciodată de la acest hotel și a devenit la fel de cunoscută ca și hotelul în sine.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu