marți, 22 februarie 2011

CU ZODIACUL IN VACANTA DE VARA


BERBEC

Berbecul este vesnicul initiator al micilor excursii, fie ele la munte sau la mare. In mod special, vacanta estivala este pentru Berbec prilejul unei asteptari infrigurate. Pacat ca nu este foarte hotarat incotro s-o apuce. Vrea si munte, vrea si mare, ba, si in Delta ! Pana la urma pleaca la mare pentru ca i se pare ca acolo va avea parte de mai multa aventura. Fiindca, de regula, pleaca precipitat, nu face mari pregatiri. Bagajul sau este sumar, continand strictul necesar. El merge pe litoral fara a avea vreo rezervare ; sta oriunde, la „casute”, la particulari sau la hotel daca gaseste camera. Oricum, nu-i mare lucru pentru Berbeci sa stea la cort si daca sunt si cu prietenii…, ce concediu grozav o sa faca ! Berbecul se bucura de fiecare moment al vietii si-n vacanta estivala este cel mai fericit.


TAUR

Si pentru Taur vacanta estivala este o bucurie, dar una indelung pregatita. Daca e familist, fiecare membru al clanului sau se poate bucura. Nu-si lasa acasa nici soacra ! A avut grija din timp sa-si faca rezervarile necesare : la munte, unde dragostea lui pentru natura va fi din plin satisfacuta. Daca n-are o casa a sa la munte, Taurul va poposi la o pensiune agro-turistica, grijuliu cu familia sa pentru a nu-i lipsi nimic. Daca nu e familist isi va petrece concediul de vara tot undeva, in legatura cu Pamantul. Poate, chiar la tara, la bunici sau rude. Fosnetul padurii, poienitele cu flori, brazii inalti…Totul ii reincarca „bateriile”.


GEMENI

Nativul Gemeni este prin excelenta o persoana nehotarata si, fiind astfel, vacanta estivala il ia pe nepregatite, fiindca a oscilat prea mult in luarea unei decizii pentru locatia concediului. In cele din urma va opta pentru un tur al manastirilor din nordul Moldovei si asta, datorita simtului sau artistic nativ, in nici un caz dintr-o spiritualitate prea dezvoltata. Nativul Gemeni va fi incantat de frumusetea maiestuoasa a picturilor din biserici, dar si de arhitectura lor. Indragostit de Voronet, nativul Gemeni va trai momente inaltatoare acolo. Din pacate, in restul timpului va fi vesnic nemultumit de ceva : vreme, drumuri, cazare, masa. Desi i-au mai ramas cateva zile, el se intoarce acasa pentru ca a terminat banii !

RAC

Semn de Apa, nici nu ne indoim ca nativii Rac vor cauta sa-si incarce bateriile in preajma apei. Sigur, nativii Rac vor merge la mare, unde se vor „praji” la soare si se vor balaci cu mult spor in valurile marii. Sunt si alte variante pentru Raci : unii dintre ei vor merge „la tara”, asta insemnand intoarcerea la origini (tendinta foarte pronuntata in ultimul timp), unde vor hoinari pe malul garlei, visand frumos in susurul paraurilor. Daca sunt mai putin dotati financiar, Racii pot ramane acasa, dar sigur vor ingrosa randurile celor ce merg la stranduri aproape zilnic !


LEU

Se comporta „regeste” si in perioada estivala. El este cel care foloseste mijloacele de transport luxoase, cel mai adesea, avionul. De altfel, el prefera sa-si faca vacanta de vara in Egipt, la piramide si pe malul Nilului. Daca nu are posibilitatea financiara sa plece acolo, nativul Leu va cauta o locatie mai modesta, dar tot in strainatate, pentru ca el trebuie sa fie deosebit in toate. Poate ca nu se bucura atata de noutatile din jurul sau, cat este incantat ca a reusit sa-si faca un concediu de vara, deosebit fata de restul lumii !


FECIOARA

Caracter organizat, nativul Fecioara isi rezerva din timp cazarea si toate cele necesare vacantei estivale. Nimic nu e lasat la voia intamplarii, nici transportul, nici bagajele. Dar cel mai important lucru, locatia, este pus la punct cu minutiozitate. Fiind o fire metodica, Fecioara socoteste ca este bine sa faca vacanta de vara si utila. Este posibil, daca n-are masina (mai greu de crezut, fiindca Fecioarele sunt dotate pentru mecanica), atunci va lua un circuit CFR avand grija sa treaca pe la rude, prieteni, munte si mare. Va sta cateva zile in fiecare locatie si astfel dorintele Fecioarei se vor fi implinit. Va fi combinat utilul cu placutul !


BALANTA

Nativul Balanta isi face concediul de vara cu grupul ; grupul lui de prieteni, pentru ca este o fire prietenoasa si agreabila. Daca nativul este o persoana tanara, va alege sa mearga la Vama Veche, unde grupul se va distra pe cinste, acest lucru fiind mai important pentru ei decat marea in sine. Daca este o persoana mai in varsta va alege sa mearga cu familia la padure si apoi o mica incursiune la rudele de la tara, ca e la moda. Asta daca n-are propria-i vila intr-un peisaj montan, unde sa-si invite prietenii de familie si sa petreaca simplu si placut vacanta de vara.


SCORPION

In vacanta de vara Scorpionul alege sa faca excursii organizate cu autocarul, ca este cam… econom. Daca, insa e mai tanar, sigur va merge in Delta. Desi, cum spuneam, este o persoana economicoasa, aceasta calatorie de vara este tot ce-si doreste mai mult si, pana la urma, o realizeaza. Plusul sau de energie isi gaseste intrebuintare in lungi plimbari cu barca pe canale ascunse si intortocheate sau in nesfarsitele partide pe pescuit, nu pentru a prinde peste, cat pentru a sta pe malul apei sau in bostanariile Deltei. S-ar putea ca in cursul anului sa povesteasca multe despre minunatiile Deltei si, mai ales, sa doreasca sa se intoarca acolo !


SAGETATOR

Cel mai mare iubitor de calatorii din tot zodiacul, Sagetatorul este cel care foloseste vacanta estivala pentru a vizita muzeele din marile orase ale tarii, neocolind Cimitirul Vesel de la Sapanta. Daca in locatiile respective gaseste si biblioteci renumite, el va sti ca a avut o vacanta minunata. Daca e mai in varsta si mai bine situat, Sagetatorul face tururi ale muzeelor lumii, tratandu-le cu aceeasi deferenta (respect) pe care o ofera celor din tara sa. Intelectual rasat, Sagetatorul va fi printre cei castigati, dupa vacanta de vara.


CAPRICORN

Nevoia sa de solitudine este motivatia pentru care Capricornul isi alege cele mai interesante locatii pentru a-si petrece vacanta de vara. Acesta este pentru Capricorn, timpul pentru a explora pesteri si a admira minunatiile lor. Bine echipat, nativul Capricorn se va multumi doar cu serviciile ghidului, departe de tumultul oraselor, in mult iubita lui solitudine. El va pastra totusi cateva zile pentru familia sa pe care o va duce tot in apropierea unor munti cu pesteri, fata de care ei se vor arata foarte incantati. Si, cine n-ar fi ?


VARSATOR

Nativul Varsator este un original in tot ce face, deci si concediul sau va fi astfel. Daca este tanar s-ar putea sa coboare rauri involburate pe plute de
bidoane goale, ori sa faca ascensiuni ametitoare. Daca este mai in varsta, este posibil sa-si „piarda” concediul facand servicii, de transport – eventual, pentru amici si rude. Sigur, nu poti sa spui despre el ce va face; singurul lucru sigur este ca orice face, va fi ceva foarte original. Si-i place foarte mult asta !


PESTI

Nici nu mai intrebati : nativul Pesti vrea la mare ! Pe litoralul romanesc, la Nisipurile de Aur, sau in alta locatie renumita, dupa posibilitati si dupa buget. Apropierea de mare este pentru nativul Pesti tot ce poate fi mai reconfortant. El se pregateste din timp, (poate prea din timp, pentru ca si iarna merge la piscina) si, ce sa spunem ?…aproape plange cand se apropie timpul de plecare acasa. Daca poate, mai da o fuga la mare in vreun week-end. Apa este iubita lui !




Sursa:elystar.ro

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu