sâmbătă, 26 februarie 2011

Panzee


În urmă cu mulţi ani, NASA a efectuat un experiment prin care a vrut să testeze efectele anumitor droguri asupra comportamentului ființelor. Și din moment ce păianjenii sunt adevărați maieștrii în crearea unor  asemenea opere de artă cum sunt pânzele, au fost aleși drept cobai, iar astfel cercetătorii au putut fi în măsură să determine dacă drogurile le-au afectat sau nu capacitatea de a-și țese pânzele.
Păianjenilor li s-a administrat marijuana, cofeină, benzedrină şi hidrat de clorură, iar apoi au fost liberi să se întoarcă la pânzele lor. Rezultatele au fost evidente.
Drogurile au afectat păianjenii în diferite moduri; de exemplu, marijuana a afectat concentrarea lor, pânza nemaifiind terminată; cofeina a înnebunit stilul de a țese al păianjenului, pânza rezultată fiind total dezorganizată; benzedrina, un stimulent, i-a dat un adevărat avânt păianjenului, pânza fiind țesută cu multă energie. În schimb, hidratul de clorură, un sedativ, a adormit păianjenul fără ca acesta să reușească să își finalizeze pânza.
Pânză de păianjen țesută normal
Pânză de păianjen țesută sub efectul marijuanei
Pânză de păianjen țesută sub efectul cofeinei
Pânză de păianjen țesută sub efectul benzedrinei
Toate stilurile la un loc

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu