sâmbătă, 19 februarie 2011

Locuri bantuite 2

castel-bantuit-10Fenomenele inexplicabile au fascinat dintotdeauna oamenii prin putinţa lor de a sfida legile fizicii tradiţionale. Fie că este vorba despre spiritele unor călugări, măicuţe, sclavi sau preşedinţi, apariţiile lor îngrozesc şi fascinează deopotrivă, indiferent unde s-ar arăta. Iată câteva dintre cele mai bântuite locaţii de pe glob:
1. Parohia Borley, Essex, Anglia
Mica parohie englezească a alimentat decenii la rând zvonurile şi imaginaţia amatorilor de mistere. Seria de fenomene inexplicabile a debutat în 1920 şi o are ca protagonista pe o măicuţă care a înspăimântat mică aşezare de lângă Essex. Aceasta s-a îndrăgostit de un călugăr de la mănăstirea Borley, iar cei doi au încercat să fugă. Odată prinşi, el a fost executat, iar femeia a sfârşit zidita în pereţii aşezământului monahal. De atunci, continua să bântuie parohia.
2. Casa Whaley, California
whaley-house
Locaţia a fost declarată în mod oficial bântuită de către autorităţile americane, după ce nenumărate persoane au raportat diverse apariţii fantomatice în perimetrul ei. Construită pe locul fostei săli de execuţii publice din San Diego, casa este foarte vizitată de către amatorii de fenomene inexplicabile. Nu de puţine ori, aceştia au reuşit să surprindă în fotografii apariţiile sau să fie martori ai unor evenimente care nu respectă legile fizicii tradiţionale.
3. Raynham Hall, Norfolk, Anglia
brownlady
Conac boieresc britanic, a aparţinut în ultimii 300 de ani familiei Townshend. Se pare că este bântuit, implicat fiind într-una dintre cele mai vechi poveşti de acest fel. Aici a fost surprinsă prima fotografie a unei fantome, care întruchipează o femeie coborând pe scări. Din păcate însă, aceasta nu s-a mai arătat nimănui de la momentul imortalizării încoace.
4. Plantaţia Myrtles, Louisiana
myrtles-plantation
A fost ridicată de către generalul David Bradford în 1796 şi se înscrie cu succes în topul celor mai bântuite locuri din America. Conform zvonurilor, pe plantaţie au avut loc de-a lungul timpului zece crime, deşi statisticile oficiale menţionează doar una. Actualmente, cei care au vizitat proprietatea spun că există nici mai mult nici mai puţin de douăsprezece spirite, printre care şi cel al unei sclave.
5. Penitenciarul Eastern State, Philadelphia
eastern-state-pen
Construit în 1829, este primul aşezământ de acest fel din istorie. Sistemul revoluţionar impus în cadrul Eastern State a încurajat încarcerarea individuală a deţinuţilor în scopul reabilitării. După ce un echipaj de filmare, de la o televiziune locală, s-a deplasat la penitenciar pentru a realiza un reportaj, şi doi jurnalişti au leşinat, clădirea şi-a câştigat renumele mondial. Aceştia au spus că au luat contact cu mai multe spirite rătăcitoare prinse în perimetrul închisorii.
6. Turnul Londrei
turnul-londrei
Monument istoric din centrul capitalei engleze, a alimentat decenii la rând poveşti cu apariţii fantomatice şi fenomene inexplicabile. Una dintre cele mai cunoscute figuri despre care se spune că ar bântui turnul, este Ann Boleyn. Ea a fost decapitată aici în 1536, şi, de atunci, s-a arătat de nenumărate ori vizitatorilor sau personalului auxiliar, ţinându-şi capul în mână.
7. Sanatoriul Waverly Hills, Kentucky
waverly-hills
A fost inaugurat în 1910, în Louisville. Este cel mai bântuit spital din SUA, şi a făcut subiectul multor investigaţii paranormale de-a lungul timpului. Acestea au imortalizat prin mijloacele tehnice specifice, voci de origine necunoscută, umbre şi chiar apariţii umane fantomatice imposibil de explicat.
8. Vasul “Regina Maria”, California
Transatlantic american, a traversat apele oceanice intre1936 şi 1967, după carea fost transformat în hotel plutitor. “Regina Maria” a ajuns să fie cunoscut în toată lumea drept cel mai bântuit vapor după ce un marinar, în vârstă de 17 ani, a fost strivit în camera motoarelor, încercând să scape din calea unui incendiu. De atunci, spiritul tânărului a fost surprins de mai multe ori, bătând la uşi sau jucând diverse feste oaspeţilor hotelului.
9. Casa Albă, Washington DC
casa-alba
Se zvoneşte că doi foşti preşedinţi americani cotrobăiesc prin pod, respectiv bântuie dormitorul. În plus, pe holurile clădirii a fost zărită de mai multe ori fostă primă doamnă Abigail Adams. Totuşi, cel mai des văzut personaj din Casa Albă rămâne Abraham Lincoln. Ultima apariţie a acestuia a fost surprinsă de un funcţionar, care l-a văzut descălţându-se de cizme.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu