sâmbătă, 26 februarie 2011

Sporturi extreme


Atenţie: Aceste sporturi extreme sunt periculoase şi chiar ilegale, așa că nu încercaţi să le practicați.
1. Skateboarding pe vulcan
Skateboarderii alunecă pe pantele abrupte ale vulcanului acoperite de cenușă fierbinte, de la o înălțime de peste 700 m, cu o viteză mai mare de 50 de km/h și fără niciun fel de protecție.
2. Limbo Skating
Există multe lucruri care par aproape imposibile, dar Limbo Skating este un sport foarte popular în India. Sportul are nevoie de flexibilitate de gimnast, forță musculară și echilibru. Wonder-kid Aniket Chindak păstrează un record mondial neomologat însă – într-o singură rundă a patinat pe sub 57 de autoturisme.
3. Surfing pe tren
Un sport neobișnuit, dar și ilegal, surfingul pe tren include alpinism sau călătorii pe un tren în mișcare sau pe un metrou. Din păcate acest sport face un număr mare de victime din Africa de Sud. Acest sport era foarte popular în anii ’80 în Germania.
4. Crocodile Bungee
Bungee jumping-ul nu este chiar un sport ieșit din comun, dar să sari într-o apă plină de crocodili, implică un curaj extrem.
5. Sărituri de pe stânci înalte
6. Powerisers Freestyle picioroange
7. Hockey subacvatic
Un sport nu prea bine cunoscut – se desfășoară în timpul iernii, când apa devine extrem de rece, amatorii de scufundări aleg să joace hochei subacvatic.
8. AirKicking
În acest sport extrem neobişnuit un om este catapultat la o distanță de peste 8 metri, ca apoi să aterizeze într-o piscină.
9. Slacklining slackline
Este un exerciţiu de echilibrare în care alpinişti merg pe sârmă deasupra unei prăpăstii.
10. Zorbing Zorb Ball Ball
Provenind de la sfârşitul anilor ’90 din Noua Zeelandă, acest sport se numără acum printre cele mai incitante sporturi din lume. Cel care dorește să ajungă cu capul în jos, este fixat cu un dispozitiv de siguranță și alunecă  pe o pantă ușoară.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu