duminică, 6 martie 2011

Conacul Winchester – o casă misterioasă


Un conac bizar a fost construit de către Sarah Winchester, moştenitoarea averii binecunoscutului creator al puștilor ce-i poartă numele. Acest imobil, cu 160 cameră, abundă în ciudăţenii arhitecturale și se află în Santa Clara Valley, California.
Iniţial cu șapte etaje, dar după cutremurul din 1906, cu patru, conacul a fost construit de către doamna Winchester după moartea timpurie a soţului şi a copilului său.
Ea a povestit că era bântuită de spiritele celor ucişi de puşca Winchester, iar spiritul soțului ei i-a transmis, printr-un mediu, că este amenințată de un blestem ce a luat naștere din cauza armelor inventate de acesta. Mii de oameni muriseră din cauza acestei arme, iar spiritele lor căutau acum răzbunare. ”Să nu te oprești niciodată din construit. Atâta timp cât vei construi, vei trai, dacă te vei opri din construit, vei muri” – i-a spus soțul său. Doamna Winchester a angajat o echipă de dulgheri care au muncit fără încetare vreme de 38 de ani, construind haotic, fără niciun plan stabilit dinainte, elemente specifice cum ar fi scările care nu duc nicăieri sau camerele care te pot prinde în capcană. Văduva a decedat la vârsta de 83 de ani.
Un alt fapt ciudat este un cabinet care, atunci când este deschis, se extinde prin 30 de camere ale conacului.
Toate acestea au fost realizate într-un efort suprem de către doamna Winchester pentru a ține spiritele asupritorilor ei la distanță. Turul casei, al grădinii și “În Spatele Scenei” – toate sunt disponibile, iar cu ocazia unor date speciale există și Turul Lanternei. Turul ”În Spatele Scenei” nu este permis copiilor sub 9 ani.  În apropierea conacului se află atât Muzeul Antichităților Winchester, cât și Muzeul Armelor de Foc Winchester.

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu