sâmbătă, 5 martie 2011

5 cazuri notabile de posedare și exorcizare


1. Anneliese Michel
Anneliese Michel era o tânără din Germania despre care s-a spus că era posedată de diavol. Annelise a fost crescută într-o familie catolică, dar de la vârsta de 16 ani au apărut primele semne de posedare.
A început să aibă atacuri de epilepsie și chiar halucinații. După ce medicamentele obișnuite pentru asemenea cazuri nu au avut niciun efect, un episcop local a încercat exorcizarea tinerei prin metode catolice.
Din păcate, aceste încercări nu au avut succes şi Anneliese Michel a murit în timpul somnului, la vârsta de 23 de ani. Cauza oficială a morţii sale a fost malnutriția și deshidratarea, deoarece a refuzat mâncarea timp de luni de zile înainte de moartea sa.
2.George Lutkins
George Lutkins, un croitor din satul Mendip (Yatton- Anglia), era cunoscut pentru comportamentul său ciudat, care a fost adesea descris ca posedare demonică. Unul dintre vecinii săi i-a cerut pastorului local să încerce să-l ajute – croitorul cânta niște cântece ciudate, pe alte voci, care sunau complet diferit de vocea sa obișnuită.
El fusese deja examinat de către medici, dar fără niciun rezultat. Lutkins însuși a afirmat că este posedat de şapte demoni şi că are nevoie de şapte exorcişti care să-l vindece. Mai mulți exorcişti, inclusiv preotul Joseph Easterbrook, au încercat să-l vindece în 1778 şi se pare că au și reușit. După rugăciunile preoților, demonii i-au părăsit trupul, iar Lutkins a spus că a devenit un om calm și fericit.
3. Robbie Mannheim
Robbie Mannheim este cunoscut ca fiind un om posedat dar care a fost exorcizat şi vindecat cu succes. Experienţa sa, care a fost mediatizată, a reprezentat subiectul romanului “Exorcistul”, scris de William Peter Blatty. Problemele sale au început pe vremea când era doar un băiat – în acea vreme, a petrecut o noapte acasă la bunica sa. În timpul acelei nopți a început să audă zgomote ciudate, de parcă ar fi picurat apă, iar la un moment dat o icoană a lui Iisus, care se afla pe perete, a început să se balanseze.
Unsprezece zile mai târziu, mătușa sa a murit. Robbie era foarte atașat de matușa lui, iar moartea ei l-a devastat. A fost atât de disperat după pierderea sa, încât a încercat să o contacteze prin orice mijloace – aceste eforturi în schimb i-au adus o mulțime de probleme și până la urmă a ajuns să fie posedat de demoni. Tânărul Robbie a fost examinat de către medici şi experţi psihiatrici, dar aceștia nu l-au putut ajuta prea mult. Apoi familia sa l-a dus la un preot – Luther Miles Schluze – care l-a oprit pe băiat pentru o noapte la el acasă, pentru a examina cazul său.Clericul a declarat că a observat o mulţime de activităţi ciudate legate de tânăr, inclusiv obiecte care se deplasau în camera în care acesta s-a culcat. Robbie Mannheim a afirmat că a fost vindecat de către preotul William S. Bowdern după o terapie de două luni, care a inclus aproape treizeci de ședințe de exorcizare.
4. Michael Taylor
Michael Taylor a trăit în oraşul Ossett din Marea Britanie și fost implicat în câteva cazuri care ar putea duce la concluzia că a avut probleme cu posedarea demonică. Era membru al unei secte locale – Christian Fellowship Group – şi a început să aibă un comportament ciudat împotriva liderului grupului, Marie Robinson. Michael Taylor a atacat-o verbal şi mai târziu a recunoscut că a simţit răul în el.
După ce comportamentul său a devenit din ce în ce mai violent, parohul local a decis să încerce să-l vindece cu ajutorul altor preoți. Aceștia au încercat câteva metode creștine de exorcizare asupra lui, dar fără succes – întreaga ședință a durat câteva ore şi i-a epuizat pe preoţii, așa că l-au lăsat să se întoarcă acasă. După ce Michael a ajuns acasă, și-a ucis soţia şi câinele. El a fost descoperit dezbrăcat şi acoperit de sânge.
5. Clara Germana Cele
Clara Germana Cele a fost o tânără din Africa de Sud care a fost posedată de demoni în anul 1906, după ce a făcut un pact cu Satana. Ea a mărturisit părintelui Horner Erasmus că a făcut un pact cu diavolul; în timpul posedării, tânăra vorbea limbi pe care ea nu le ştia înainte, şi avea crize care i-a șocat pe cei care au văzut-o în timpul manifestării lor. Sunetele scoase de tânără nu semănau cu nicio voce umană sau de animal.
Unele persoane care au asistat la crizele ei, au afirmat că de câteva ori au văzut-o plutind pe verticală sau pe orizontală. După ce doi preoţi locali au exorcizat-o, tânăra a afirmat că s-a vindecat, dar în timpul actului de exorcizare Clara a fost foarte violentă și la un moment dat a smuls Biblia din mâinile preoţilor şi a încercat să se sufoce cu ea.
Sursa: wackyowl.com

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu