miercuri, 2 februarie 2011

Optimism

Optimismul este o stare de bine, care ne indeamna sa vedem partea buna a lucrurilor, sa o excludem pe cea rea si ne permite sa gandim limpede chiar si in situatii de maxima tensiune…
Ne salveaza de la multa suferinta, de la multe remuscari si chiar fapte negucetate, decizii proaste sau sub influenta gandurilor rele si a negativismului.
Dar acum vine partea mai grea  cum obtinem acest optimism, cum sa ne bucuram de el si cel mai important cum ne ajuta sa trecem peste probleme si alte dificultati.
Poate la inceput pare irealizabil, imposibil de zarit si intangibil, dar el exista…trebuie doar sa crezi si sa vrei sa-l dobandesti ! El se ascunde de partea noastra intunecata, nu se lasa atins de gandurile rele si e intr-o continua lupta cu pesimismul. Insa de noi depinde cine va castiga lupta si cine ne va guverna zilele, lunile, anii si viata…
Un prim pas ar fi sa analizam mai indetaliu situatiile neplacute care ni se intampla, dezamagirile, persoanele cu care am interactionat, lucrurile care le-am facut sau nu le-am facut, eforturile, compromisurile si tot ce sa intamplat de-a lungu timpului… Dupacare sa punem in balans lucrurile bune cu cele rele, daca au meritat eforturile noastre, daca nu au meritat si daca inca merita…in functie de acestea sa facem tot posibilul sa fie bine, sa reparam greselile daca e cazul, sa ne spunem parerile, dorintele si sa lamurim situatiile neplacute si care ne pot afecta optimismul, ne duc la stari de melancolie, tristete, ba chiar depresie. Si cel mai important sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a nu avea regrete mai tarziu !Iar mai apoi sa lasam timpul sa decida…
Si odata facute cele de mai sus sa lasam totul in spate, sa ne gandim la vitor, sa privim partea buna si sa nu uitam ca totul se intampla cu un scop. Poate ca tot raul e spre bine !
Sa ne incarcam cu multa energie pozitiva, sa radem, sa dansam, sa facem tot ce ne place si sa inlaturam toare gandurile rele !
La urma urmei destinul ni-l modelam dupa bunul plac. Daca noi decidem sa traim cu regrete si cu depresii asa va fi, dar de ce sa ne fie rau cand ne poate fi bine si cand putem profita de tot ce avem !
Va doresc o saptamana placuta, plina de optimism, zambete, veselie si muulte dulciuri ! Multi pupici optimisti si colorati !

0 ciocoleti:

Trimiteți un comentariu